dolenjska

Ministru Počivalšku je projekt visoko kakovostnega turizma v Klevevžu všeč

28.6.2016 | 12:35 | Besedilo in foto: L. Markelj

Ministru Počivalšku je projekt visoko kakovostnega turizma v Klevevžu všeč

Šmarjeta - Včeraj se je v občini Šmarješke Toplice mudil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek s svojo delovno ekipo. Županja Bernardka Krnc mu je s sodelavci predstavila načrte na področju turizma in gospodarstva, od obrtne cone v Kronovem do Hiše žive dediščine v Beli Cerkvi.

Glavni namen srečanja pa je bila seznanitev s projektom visoko kakovostnega turizma v Klevevžu, ki je po mnenju županje unikatna turistična zgodba. Za to ima vse pogoje - naravni izvir termalne vode, naravno in kulturno dediščino, ugodno lego in odlične povezave. Projekt, ki naj bi bil sestavni del državne strategije razvoja turizma 2016-2020, naj bi prinesel dvesto novih delovnih mest, ocenjen pa je na kar 40 milijonov evrov.

Ministru Počivalšku je projekt visoko kakovostnega turizma v Klevevžu všeč

Minister Počivalšek je bil nad idejo navdušen in je ponudil podporo ministrstva, tako pri pridobivanju zemljišč od Sklada kmetijskih zemljišč kot tudi pri iskanju investitorja, brez katerega ne bo nič, poudaril pa je, da mora biti celotna zgodba, če želijo, da uspe, izvirna. Po srečanju v prostorih občine je sledil ogled Klevevža in Hiše žive dediščine v Beli Cerkvi.

Županja je ministru Počivalšku v dar izročila zbornik Klevevž - biser narave z bogato zgodovino.

‹ nazaj

Galerija (9)

MINISTER- 001
MINISTER- 002
MINISTER- 003
MINISTER- 004
MINISTER- 005
MINISTER- 006
MINISTER- 007
MINISTER- 008
MINISTER- 009

Komentarji (1)

28.6.2016OceniIvo 
Tole je pa kot bi bil 1. april danes. Noro dobro ;) Sosednje hiše brez interneta in kanalizacije, ona bi se šla pa visoki turizem! Bernie, optični internet v tvoji celotni občini ima samo hotel. Kanalizacije nimajo cele vasi, baje da še tam ne, kjer si ravnokar evropska sredstva dobila za ta namen.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava