dolenjska

Ta vikend državne ženske kmečke igre, na slavnostni seji občinska priznanja

29.6.2016 | 07:40 | L. Markelj

Sredi Škocjana stoji pred farno cerkvijo kip dr. Ignacija Knobleharja. (Foto: L. M.)

Sredi Škocjana stoji pred farno cerkvijo kip dr. Ignacija Knobleharja. (Foto: L. M.)

Škocjan - Pestro dogajanje ob občinskem prazniku Knobleharjevo se nadaljuje. Na trgu v Škocjanu bo živahno ta konec tedna, ko bo v petek od 17. ure naprej na prireditvenem prostoru otroški živ žav z ustvarjalnimi delavnicami za najmlajše, predstavili bodo model napihljivega črevesa programa Svit (še v soboto), župan bo sprejel najboljše učence šole, ob 19. uri pa se bo pričela prireditev Škocjan poje in igra - v Metelkovem domu se bodo predstavile glasbene skupine občine, podelili bodo priznanja krvodajalcem, ob 20. uri pa se bodo na trgu predstavile še glasbene skupine občine Škocjan. Večer bo nato namenjen zlasti mladim z žurom ob začetku počitnic , ki so ga poimenovali Škoc'n roll z Omarjem Nabarjem ter še nekaterimi drugimi skupinami.

V soboto, 2. julija se bo v Dobravi pričelo ribiško tekmovanje in počastitev 70-letnice Ribiške družine Novo mesto, ob 8. uri se bodo rekreativci lahko odpravili na spominski pohod ob nemško-italijanski okupacijski meji 1941-1945 od Telč do Bučke, kjer bo ob 11. uri tradicionalna prireditev ob 71-letnici vrnitve iz izgnanstva in 25. obletnice ustanovitve prve krajevne organizacije (KO) v Sloveniji, KO Društva izgnancev Slovenije - Bučka. V Škocjanu bodo ta dan na prireditvenem prostoru potekale državne kmečke igre - pričetek je ob 13. uri, ob 19. uri pa razglasitev rezultatov. Prišlo bo preko 30 ekip iz  vse Slovenije, pripravljajo tudi zabaven spremljevalni program. Ob 18.30 bo prišla Knobleharjeva konjenica. Ob 20. uri bo sledila znamenita škocjanska cvičkarija s podelitvijo priznanj vinogradnikom in zabavni večer z ansamblom Mladi Dolenjci.

Občinska priznanja V. Gros, F. Godec in zakoncema Povše

V nedeljo, 3. julija, se bo z mašo v farni cerkvi ob 9. uri pričelo tradicionalno srečanje starejših občanov z naslovom Modrost in izkušnje, ob 20. uri pa vabijo dekleta pevske skupine Plamen na poseben poletni večer slovenskih in tujih popevk, ki so ga poimenovale Pod zvezdami - bo na parkirišču med občino in Metelkovim domom. V ponedeljek, 4. julija, bodo ob 18. uri na Štritu odprli obnovljeno cesto, v torek, 5. julija, pa bo ob 20. uri v župnijski cerkvi tradicionalna Knobleharjeva akademija ob obletnici rojstva dr. Ignacija Knobleharja. Slavnostna govornica bo misijonarka v Albaniji, s. Slavka Cekuta. Za kulturni program bo poskrbel duhovniški oktet Oremus.

Knobleharjevo 2016 se bo zaključilo v sredo, 6. julija, s slavnostno sejo občinskega sveta v Metelkovem domu, ko bodo podelili tudi priznanja Občine Škocjan. Letos jih bodo prejeli: Fanika Godec iz Škocjana, Vida Gros s Štrita ter Stane in Branka Povše iz Velikih Poljan.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava