mladi dopisnik

Nagradni izlet v Zagreb

29.6.2016 | 10:25 | Urša Nakani, 6. r., OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova

Nagradni izlet v Zagreb
Nagradni izlet v Zagreb

Dobova, Zagreb - V torek, 14. junija, je šolski sklad OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova organiziral nagradni izlet za učence od 1.do 9.razreda, ki so v tekočem šolskem letu izkazali posebno znanje ter za vse »fair play« učence.

Z avtobusom smo se ob 11.30 uri odpeljali v Zagreb na ogled Tehniškega muzeja in planetarija. Ko smo prišli v muzej, smo najprej odšli v manjšo dvorano, kjer nam je vodič govoril o izumih Nikole Tesle. Skupaj smo naredili več različnih poskusov z elektriko. Zatem smo se razdelili v dve skupini. Naša skupina si je ogledala razvoj različnih vrst energije, različne vrste pogonskih motorjev, izvedeli smo tudi nekaj o rudarjih in njihovem delu ter si ogledali rudnik. Nato smo odšli na ogled starih avtomobilov, motorjev, koles, vlakov, letal, kočij in ladij. Po ogledu smo odšli v planetarij, kjer smo imeli predavanje o ozvezdjih, planetih, ki jih lahko vidimo s prostim očesom in o tem, kako se spreminjajo položaji ozvezdij glede na letne čase. S tem smo zaključili ogled muzeja in se z avtobusom odpeljali v bližnji McDonald´s, nato pa nazaj v Dobovo.

Na nagradnem izletu sem se imela lepo. Naučila sem se veliko novega o elektriki, različnih vrstah energije in videla veliko zanimivih starih prevoznih sredstev. Najbolj zanimiva pa mi je bila predstavitev planetarija.

‹ nazaj

Galerija (7)

Nagradni izlet (2)
Nagradni izlet (3)
Nagradni izlet (4)
Nagradni izlet (5)
Nagradni izlet (6)
Nagradni izlet (7)
Nagradni izlet v Zagreb

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava