novice splošno

Brezposelni mora plačati preko tisočaka dohodnine; Krajane Drske moti otroška igra; Eden odstopil, drugi ostal

29.6.2016 | 19:15

Brezposelni mora plačati preko tisočaka dohodnine; Krajane Drske moti otroška igra; Eden odstopil, drugi ostal

Tiskana izdaja Dolenjskega lista znova prinaša veliko branja in številne odgovore na vaša vprašanja. Za sprostitev pa prilagamo še poletno obarvano Živo!

ČETUDI PO ZAKONU, JE TO ENA SAMA BARABIJA

Tako pravi bralec Dolenjskega lista, ki je po 30 letih ostal brez zaposlitve, sedaj išče novo službo, lani pa je devet mesecev živel le od nadomestila za brezposelnost. Kljub temu je od države prejel položnico za doplačilo dohodnine v višini nekaj čez tisoč evrov. Kako je to mogoče, je spraševal tudi nas, zato smo pod drobnogled vzeli njegovo težavo in skušali priti zadevi do dna. Se država res norčuje iz tistih, ki imajo najmanj?

EDEN ODSTOPIL, DRUGI OSTAJA

Šentjernejskega župana Radka Luzarja so na zadnji seji občinskega sveta tako razjezili, da je skoraj odstopil. Kaj ga je razjezilo in kaj pomirilo, da tega ni storil, lahko preberete v tiskani izdaji Dolenjskega lista. In tudi, brez katerega podžupana je ostal.

BOJ ZA MESTO PRVE KRŠKE KULTURNICE

V Krškem pa se zapleta pri imenovanju direktorice kulturnega doma. Občinski svet je na mesto prve kulturnice imenoval Darjo Planinc, Katja Ceglar, ki je ustanovo vodila v preteklosti in je za položaj znova kandidirala, pa grozi s tožbo. Zakaj, boste izvedeli v tiskanem Dolenjcu.

KOGA MOTI ŠTIRILETNIK, KI MEČE ŽOGO NA KOŠ?

V krajevni skupnosti Drska očitno mladi športniki niso zaželeni. Sosede otroškega igrišča pri vrtcu Pedenjped namreč moti, da otroci mečejo žogo na košarkarske koše, zato zahtevajo, da vsaj dva od štirih odstranijo. Ko smo obiskali igrišče, je na koš metal štiriletni fantič. Zakaj torej starejši tako radi modrujemo, da so otroci preveč pred računalniki in premalo na svežem zraku, če imamo tako dvojna merila?

IN ŠE...

Pišemo tudi o 53. Jurjevanju v Beli krajini, novomeškem Malvinu in seveda minulih proslavah ob dnevu državnosti. Tokrat pa je Dolenjcu priložena junijska Živa, ki razkriva marsikaj.

Ne pozabite, četrtek je dan, ko nagradimo najboljše in zadovoljimo najzahtevnejše bralce!

‹ nazaj

Komentarji (1)

1.7.2016 1   (1)   (0)   Ocenibrezposelen diplomant 
No in kaj ste ugotovili, ko ste pod drobnogled vzeli njegovo težavo ?? Če sam prav razumem, se dohodnina plača (določen %) od dohodka. Če bi sam imek kakšen dohodek, bi rade volje plačal tudi dohodnino.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava