novice

Deklica Eva z boleznijo, ki je nima nihče drug; Glasbeno ustvarjanje Sandre Erpe; Kuhamo in pečemo s koruzo

29.6.2016 | 19:00

Deklica Eva z boleznijo, ki je nima nihče drug; Glasbeno ustvarjanje Sandre Erpe; Kuhamo in pečemo s koruzo

V junijski prilogi Živa, ki jo v tiskanem Dolenjcu najdete ta četrtek, smo znova zbrali življenjske zgodbe. Ene so vesele in sproščene, polne načrtov, druge manj optimistične.

SO NAŠI OTROCI VARNI?

Šolsko leto se je zaključilo, nas pa je zanimalo, če so bili naši otroci v hramih učenosti na varnem. Prevečkrat namreč slišimo zgodbe o medvrstniškemu nasilju, ta lahko včasih pripelje tudi do tragičnih zgodb. Učitelji, vsaj zdi se tako, danes vsemu preprosto niso več kos, zato so morale nekatere šole za varnost poskrbeti s pomočjo strokovnjakov. Kako je v nekaterih naših šolah, boste izvedeli v prilogi Živa.

ZGODBA, KI JO JE ZAPISALO ŽIVLJENJE

Štiriletna Eva Zorko iz Dečnega sela ima posebno genetsko bolezen, po besedah genetikov pa je edina na svetu s takšno obliko nepravilnosti. Kakšno je njeno življenje in kako se z boleznijo spopada cela družina, preberite v zgodbah, ki jih piše življenje.

GLASBENICA SANDRA ERPE

Drugačna pa je zgodba 22-letne Sandre Erpe iz Drganjih sel pri Straži. Je zdravo dekle, polno ciljev in energije, ki jo večinoma usmerja v glasbeno ustvarjanje. Eno od polfinalistk oddaje Slovenija ima talent predstavljamo v naši prilogi.

KAKO OHRANITI KULTURNO DEDIŠČINO?

Kulturna dediščina so dobrine, podedovane iz preteklosti, ki jim pripisujemo neko vrednost, ki jo želimo ohraniti za prihodnje rodove, pravi Mitja Simič, krajinski arhitekt in vodja novomeške območne enote Zavoda za varstvo kulturne dediščine, ki skrbi za dediščino na Dolenjskem, v Beli krajini in v delu Posavja. Z njim smo se pogovarjali o njenem ohranjanju.

KUHAMO IN PEČEMO S KORUZO

Tudi kuhali bomo z vami. Tokrat smo obiskali Kristino in Anico Metež iz Velikega Nerajca, ki sta za nas skuhali in spekli dobrote iz koruze, za vas pa izdali nekaj kuharskih skrivnosti in receptov.

Živa – priloga Dolenjskega lista! Pravo branje za poletne večere!

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava