mladi dopisnik

Z razstavo izdelkov zaključili šolanje

30.6.2016 | 10:30

Mizar Martin Štefanič s svojo prvo izdelano posteljo.

Mizar Martin Štefanič s svojo prvo izdelano posteljo.

Luka Legan iz Zalisca pri Žužemberku je za svojo sobo izdelal pisalno mizo.

Luka Legan iz Zalisca pri Žužemberku je za svojo sobo izdelal pisalno mizo.

Novo mesto - Z razstavo izdelkov zaključnih letnikov novomeškega Šolskega centra, Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole, so mizarji in lesarski tehniki hkrati z zaključnimi izpiti in maturo ter izdelki, ki so nastali v okviru projektnih nalog za poklicno maturo, zaključili izobraževanje.

Dijaki so se v času šolanja naučili delati z lesnoobdelovalnimi stroji, načrtovati, konstruirati in izdelati različne izdelke iz lesa.

Po končanem izobraževanju bodo nadaljevali šolanje ali pa začeli poklicno pot pri obrtnikih in podjetjih v lesno predelovalni panogi, ki ima perspektivo in velik potencial.

Les je izredno dober material za ustvarjanje in oblikovanje, zato so dijaki pri predmetu konstruiranje pohištva poiskali tudi nove ideje ter funkcionalne in preproste rešitve, ki so jih udejanili pri praktičnem pouku v lesarskih delavnicah pod vodstvom strokovnih učiteljev šole. Na razstavi v prostorih novega MIC-a so bili razstavljeni različni izdelki iz masivnega lesa, izdelki višjega cenovnega razreda s plemenitimi furnirji, enostavnimi in bolj zahtevnimi različnimi rešitvami, namenjeni opremljanju različnih prostorov z različnimi materiali in dimenzijami. Najboljši izdelki bodo tudi razstavljeni na jesenskem sejmu MOS v Celju.

Besedilo in foto: Slavko Mirtič

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava