kronika

Pijana trčila v most

30.6.2016 | 13:40 | L. M.

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

V noči na 29. junij so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči pri kraju Trebež. Opravili so ogled in ugotovili, da je 55-letna voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom in trčila v most. Povzročiteljica nesreče je imela v litru izdihanega zraka 0,99 miligramov alkohola (2,06 g/kg). Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog in zaradi vožnje pod vplivom alkohola napisali obdolžilni predlog.

V Črnomlju zasegli dva avta

Črnomaljski policisti so včeraj popoldne med kontrolo prometa v Kanižarici ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Renault clio so zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Včeraj nekaj pred 23. uro so v Ručetni vasi ustavljali osebni avtomobil, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Kasneje so ga izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. 24-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja in med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil Volkswagen polo. Avtomobil so policisti zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zasegli ukraden Audi A6

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila Audi A6 francoskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil avtomobil v začetku junija 2016 ukraden v Franciji. Audi A6 so zasegli in odvzeli prostost vozniku, 36-letnemu državljanu Bolgarije. Tujca bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Štirje tujci skriti med tovorom

Včeraj dopoldne je na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Turčije. Policisti so med opravljanjem mejne kontrole v tovornem delu vozila odkrili štiri tujce, ki so se skriti med tovorom nameravali izogniti mejni kontroli. Tri državljane Pakistana in državljana Afganistana so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. O kaznivem dejanju so policisti seznanili pristojno tožilstvo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava