dolenjska

Nove cene komunalnih storitev

1.7.2016 | 13:40 | J. S.

Župan Anton Maver in direktorica občinske uprave Mojca Pekolj (Foto: arhiv DL/J. S.)

Župan Anton Maver in direktorica občinske uprave Mojca Pekolj (Foto: arhiv DL/J. S.)

Občinski svetniki (Foto: arhiv DL/J. S.)

Občinski svetniki (Foto: arhiv DL/J. S.)

Mokronog - Mokronoški občinski svet je na zadnji seji potrdil elaborate o oblikovanju cene izvajanja storitev javne službe oskrbe s pitno vodo, odvajanje komunalne in padavinske odpadne vode ter ravnanja z odpadki na območju občine Mokronog-Trebelno, ki jih je pripravila Komunala Trebnje. Ceni dveh obveznih javnih gospodarskih služb sta se nekoliko povišali, ena pa bo po novem nižja.

Tako bo za odvajanje in čiščenje komunalne in padavinske odpadne vode povprečno gospodinjstvo plačevalo 10 centov manj, medtem ko sta se ceni oskrbe s pitno vodo in ravnanja z odpadki nekoliko povišali. Za pitno vodo bo povprečno gospodinjstvo odštelo 1,48 evra več, cena ravnanja z odpadki pa bo višja za približno 30 centov.

Na sredini seji so svetniki in svetnice potrdili tudi pravilnik o subvencioniranju izgradnje malih čistilnih naprav na območju občine Mokronog-Trebelno. Kot pojasnjuje direktorica občinske uprave Mojca Pekolj, so pravilnik sicer sprejeli že leta 2012 in tudi podeljevali subvencije za male komunalne čistilne naprave, konec lanskega leta pa se je spremenila uredba o odvajanju in čiščenju komunalne vode, ki prinaša nekoliko drugačne postopke. Tako so se spremenil tudi pogoji iz pravilnika in razpisa, ki so ga na občini objavili marca letos. »Odločili smo se, da zapremo letošnji razpis in pripravimo nov pravilnik, ki spremenjeno zakonodajo upošteva. Na podlagi novega pravilnika pa bomo tudi objavili razpis za preostanek letošnjih sredstev,« še napoveduje Pekoljeva. V občini Mokronog-Trebelno je za posamezni stanovanjski objekt mogoče pridobiti 800 evrov subvencije.

Na dnevnem redu pa so imeli med drugim tudi nekaj premoženjsko pravnih zadev. »Obravnavali smo dopolnitev letnega načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem za leto 2016, menjavo zemljišč na Trebelnem in prodajo zemljišča v Ornuški vasi ter ukinitev statusa javnega dobra in odločanje o razpolaganju z nepremičnim premoženjem. Razpravljali smo tudi o prenosu lastninske pravice na delu nepremične na Trebelnem, in sicer gre za spodnjo etažo večnamenskega doma na Trebelnem, ki bi iz občinske prešla v last prostovoljnega gasilskega društva Trebelno,« razlaga župan Anton Maver, vendar prenosa lastninske pravice v sredo niso dokončno dorekli.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava