dolenjska

OZRK Novo mesto z današnjim dnem prevzel Marjan Grahut

1.7.2016 | 10:05 | M. M.

Za Mojco je prišel Marjan (Foto: M. M.)

Za Mojco je prišel Marjan (Foto: M. M.)

Novo mesto - Z današnjim dnem je vodenje Območnega združenja Rdečega križa (OZRK) Novo mesto, ki ima 13 tisoč članov in članic in deluje v osmih dolenjskih občinah, prevzel Marjan Grahut iz Šmarjete. S te funkcije se je po osmih letih poslovila dosedanja predsednica mag. Mojca Špec Potočar, ki se je ob slovesu zahvalila vsem prostovoljkam in prostovoljkam RK za njihov trud, osebno pa še svoji družini, ki ji bo sedaj lahko posvetila več časa.

Posebna plaketa RKS za Tanjo Hočevar iz Škocjana...

Posebna plaketa RKS za Tanjo Hočevar iz Škocjana...

... in Ivano Pelko iz Dolenjskih Toplic.

... in Ivano Pelko iz Dolenjskih Toplic.

Grahut bo na čelu novomeškega OZRK do izteka tekočega mandata oz. konca leta 2018, program dela je že sprejet, med njegovo predstavitvijo zbranim predstavnicam in predstavnikom krajevnih odborov pa je bilo slišati, da gre za »dobrega človeka in izjemnega pedagoga, ki že več kot 20 let vodi tukajšnji Dijaški dom.« Sam je k temu le dodal, da se zaveda, da »stopa v velike čevlje«, da se bo dobro znašel v njih, pa je bila včeraj prepričana tudi predstavnica Dolenjske v glavnem odboru RKS Mojca Mihevc, sicer predsednica OZRK Trebnje. Vse dobro pri vodenju te največje humanitarne organizacije je novemu predsedniku zaželela tudi direktorica novomeške občinske uprave Vida Čadonič Špelič.

Ob 150-letnici Rdečega križa na Slovenskem so na včerajšnjem zboru podelili tudi dve priznanji RKS zaslužnima prostovoljkama za več kot 20-letno delo na humanitarnem področju. Priznanja sta se razveselili Tanja Hočevar iz Škocjana in Ivana Pelko iz Dolenjskih Toplic.

Kaj je o minulem delu povedala dosedanja predsednica in o čem je še tekla beseda na izrednem zboru članov, pa si preberite v prihodnji izdaji Dolenjskega lista, ki izide v četrtek, 7. julija.

‹ nazaj

Galerija (9)

Izredni zbor članov je potekal v HC Novo mesto.
Po osmih letih je OZRK Novo mesto dobilo novo vodstvo.
Mojca Špec Potočar je bila ob slovesu najbolj ponosna na vzpostavitev Humanitarnega centra v Novem mestu.
izredni zbor so vodile Marta Gantar (KORK Bršljin), predsednica Anica Bukovec in Andreja Radešček (KORK Straža).
Marjan Grahut
Glasovanje za edinega kandidata.
Za Mojco je prišel Marjan
Posebna plaketa RKS za Tanjo Hočevar iz Škocjana...
..... in Ivano Pelko iz Dolenjskih Toplic.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava