dolenjska

V roško poletje vključenih kar devet društev, dva zavoda in muzeja

1.7.2016 | 15:40 | M. M.

Poletje v Kočevskem rogu so predstavili na novinarski konferenci v začetku junija. (Foto: R. N., arhiv DL)

Poletje v Kočevskem rogu so predstavili na novinarski konferenci v začetku junija. (Foto: R. N., arhiv DL)

Dolenjske Toplice - Kočevski rog slovi kot območje izjemne naravne, zgodovinske in kulturne dediščine, saj v njem najdemo od pragozdov, kraških jam, drevesnih velikanov in ogroženih živalskih vrst pa do sledi izginulih Kočevarskih vasi, ohranjenih partizanskih bolnišnic, Baze 20 in različnih spominskih obeležij. A obsežno območje, bogato z gozdom, je turistično zapostavljeno. Občina Dolenjske Toplice in nekaj posameznikov so se zato odločili, da ljudi poleti povabijo v roške gozdove.

Ta mesec bodo tako vrata Kočevskega roga na široko odprli, saj pripravljajo kar 17 dogodkov, ki so jih skupno poimenovali Poletje v Kočevskem rogu. Večina med njimi bo brezplačnih. V roško poletje je, kot smo poročali ob njegovi predstavitvi na novinarski konferenci v začetku junija, vključenih kar devet društev, dva zavoda in muzeja ter številni drugi, ki delujejo v Kočevskem rogu. Poleg sprehodov, nabiranja zdravilnih zelišč, spoznavanja skrivnosti iz življenja navadnega polha in roških detlov, jamarskega potepa se bodo obiskovalci med drugim lahko udeležili tudi fotografskega izkustva, ki ga pripravlja fotograf Borut Peterlin.

Cilj vseh je, da v Kočevski rog privabijo čim širši krog ozaveščene javnosti, ki si želi ta prostor skozi te tematske dogodke spoznati na nekoliko poglobljen način. Ob koncu pripravljajo zaključno srečanje na Resi, kjer bo potekal tudi zaključni forum udeležencev.

Program prireditev boste našli na spletni strani projekta.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava