kolesarstvo

Adria z visokimi cilji na dirko po Avstriji

1.7.2016 | 19:30 | M. M.

Foto: Mario Stiehl

Foto: Mario Stiehl

Novo mesto - Jutri se začenja 68. dirka po Avstriji. Po dolgih letih bo na njej ponovno nastopila novomeška ekipa Adrie Mobil. Dirka se, kot je sporočil Srečko Glivar, sooča s finančnimi težavami, zato je letos izgubila eno kategorijo in na njej ne bo tako zvenečih klubov in imen kot v preteklosti, vendar kljub temu so se na startu v Kitzbühlu zbrale močne ekipe z dobrimi kolesarji in obeta se zanimiva dirka.

»Organizatorji po svetu več ne vedo, kaj bi storili, da bi pritegnili pozornost javnosti. Avstrijci so si domislili prav poseben prolog, ki se bo odvijal na vrhu Kitzbüheler Horna. Vsak kolesar se bo z gondolo povzpel na Kitzbüheler Horn, odpeljal 700 m dolgo dirko in se z gondolo spustil v dolino. Kljub temu, da bo etapa kratka, bo izredno naporna za kolesarje in spremljevalce,« je dodal Glivar. Sicer je dirka po Avstriji vsako leto izredno zahtevna. Letos bodo morali kolesarji prevoziti 1.287 km in nekaj manj kot 17.000 višinskih metrov.

Adria Mobil na dirko odhaja v dobri formi in z visokimi cilji. Trener Boštjan Mervar je bil pred odhodom kratek: »Imamo dobro ekipo, želimo si etapne zmage in enega kolesarja med najboljšimi tremi v skupni razvrstitvi«.

V svoji vrsti ima izkušenega Jureta Golčerja, ki je bil na avstrijski dirki že dvakrat na stopničkah, in sicer leta 2007 na tretjem mestu in 2003 na drugem. Lani je dirko končal na 12. mestu. Poleg Golčerja bodo nastopili še: Radoslav Rogina, Domen Novak, David Per, Jon Božič, Gašper Katrašnik in Gorazd Per.

ETAPE:

Prolog: Kitzbüheler Horn › Kitzbüheler Horn (0.6k)

1. Etapa:Innsbruck › Salzburg (186.7k)

2. Etapa:Mondsee › Steyr (194.3k)

3. Etapa:StiftArdagger › Sonntagberg (179.7k)

4. Etapa: Rottenmann › Edelweißspitze (183.3k)

5. Etapa:Millstatt › Dobratsch (155k)

6. Etapa:Graz › Stegersbach (195.9k)

7. Etapa:BadTatzmannsdorf › Wien (187.8k)

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava