dolenjska

Šmarješke Toplice ocenjevali v okviru Entente Florale

2.7.2016 | 10:15 | Besedilo in foto: L. Markelj

Šmarješke Toplice ocenjevali v okviru Entente Florale

Šmarješke Toplice - Pred kratkim je občino Šmarješke Toplice obiskala mednarodna komisija, ki ocenjuje urejenost krajev pod imenom Entente Florale.

Šmarješka občina je letos edini slovenski predstavnik na tem mednarodnem ocenjevanju in na tovrstnem tekmovanju sodeluje prvič. Predstavlja se v kategoriji »vasi«, kamor sodijo naselja z manj kot pet tisoč prebivalci.

Šmarješke Toplice ocenjevali v okviru Entente Florale

Mednarodna komisija si je 30. junij izbrala za terenski ogled občine. Prva postaja je bila OŠ Šmarjeta, kjer sta člane komisije sprejeli županja Bernardka Krnc s sodelavci in ravnateljica šole Nevenka Lahne. Komisiji so v sliki in besedi predstavili glavne »adute« šmarješke občine, ki stavi na razvoj turizma, in ima za to vse pogoje: lepo naravo, kulturno dediščino, terme, kulturni hram, dobro kulinariko itd., ter prijazne in gostoljubne ljudi. Podrobno so jim razložili glavne projekte občine, ki bodo še doprinesli k boljšemu življenju v šmarješki dolini.

Šmarješke Toplice ocenjevali v okviru Entente Florale

Po ogledu šole in šolskega vrta si je komisija ogledala naslednje kraje: Cerkev Karmelske matere božje v Slapih s predstavitvijo tematske poti Vir življenjske energije in projekt visokokakovostnega turizma v Klevevžu, slap in izvir Toplice v Klevevžu, ki velja za eno večjih naravnih znamenitosti občine, razgledno točko in cerkev sv. Jožefa na Vinjem Vrhu, Belo Cerkev in Hišo žive dediščine ter ob koncu še Prinovec v Šmarjeških Toplicah s predstavitvijo kmečke tržnice, igriščem za otroke ter zdraviliški park in Terme Šmarješke Toplice. Domačini in člani društev so goste iz tujine pričakali v Beli Cerkvi in na tržnici, seveda z domačimi dobrotami.

Uradna razglasitev rezultatov - za urejenost kraja se podeljujejo bronaste, srebrne in zlate plakete oz. priznanja - bo potekala na slovesnosti konec septembra na Češkem.

‹ nazaj

Galerija (11)

ENTENTE- 001
ENTENTE- 002
ENTENTE- 003
ENTENTE- 004
ENTENTE- 005
ENTENTE- 006
ENTENTE- 007
ENTENTE- 008
ENTENTE- 009
ENTENTE- 010
ENTENTE- 011

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava