kolesarstvo

Gašper Katrašnik osmi v prvi etapi

4.7.2016 | 08:40 | M. M.

Foto: Mario Stiehl

Foto: Mario Stiehl

Novo mesto - Po sobotnem spektakularnem prologu na Kitzbüheler Hornu, ki ga je dobil Avstralec William Clarke, se je včeraj s skupinskim sprintom končala prva etapa dirke po Avstriji. V etapi od Innsbrucka do Salzburga je bil najhitrejši Italijan Nicola Ruffoni iz ekipe Bardiani SCF, najboljši kolesar Adrie Mobil pa je bil Gašper Katrašnik na osmem mestu.

Kot je sporočil Srečko Glivar, je zmagovalec Nicola Ruffoni zaradi bonifikacij, ki jih je dobil na cilju, prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi. Domen Novak je v cilj prišel v glavnini in zadržal skupno 12. mesto, ki si ga je z odlično vožnjo priboril na zahtevnem prologu. Zelo soliden osmi v etapi je bil Gašper Katrašnik, ki je dejal: »Današnja etapa je bil zelo hitra, povprečna hitrost je bila skoraj 45 km/h. Veliko kolesarjev je imelo interes iti v beg, zato je beg uspel trem kolesarjem šele po 65 km dirkanja. V drugem delu so ubežnike lovili kolesarji ekipe Bardiani, ki so na koncu tudi dobili etapo. Meni so v zaključku po zadnjem klancu fantje pomagali do dobre »pozicijie« za sprint in na koncu sem imel dovolj moči in dosegel osmo mesto.«

Tudi danes v KK Adria Mobil ne pričakujejo obračun najboljših za skupno zmago, saj favoriti čakajo, da se karavana preseli v Alpe. Danes bo na sporedu najdaljša etapa na dirki Mondsee – Steyr, dolga 2015 km.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava