kolesarstvo

Domen Novak izgubil nekaj sekund

4.7.2016 | 20:20 | M. M.

Foto: Mario Stiehl

Foto: Mario Stiehl

Domen Novak izgubil nekaj sekund

Novo mesto - Najdaljšo etapo na dirki po Avstriji od Mondseeja do Steyrja je danes dobil Francoz Clément Venturini iz ekipe Cofidis, Solutions Crédits. Bil je najhitrejši v skupini okoli 40 kolesarjev, koliko jih je »preživelo« zadnje vzpone pred ciljem. Med njimi pa ni bilo Nicole Ruffonija, ki je vodil po prvi etapi, zato je vodstvo prevzel še en Italijan, Andrea Pasqualon iz ekipe Team Roth.

Kot je še sporočil Srečko Glivar, je najdaljšo etapo tako kot včeraj zaznamoval dolg beg tokrat štirih kolesarjev. Ekipa Bardiani je ves dan vlekla in nadzirala dirko, saj so bili prepričani, da njihov kolesar Ruffoni lahko ubrani rumeno majico, ki si jo je priboril včeraj.

Zadnjih 30 km je bilo veliko težje, kot so računali pri Bardianiju, in skupina se je raztrgala na več manjših. Ruffoni ni mogel slediti najboljšim in je zaostal. Tudi Adrii Mobil ni šlo vse po načrtih.

V prvi skupini sta bila le Radoslav Rogina in David Per. Slednji je v etapi dosegel solidno 12. mesto. Žal sta zaostala Domen Novak in Jure Golčer in izgubila nekaj dragocenih sekund.

»Jutri se začne zares. Kolesarje čaka prva od treh etap, ki se končajo z vzponom. Prvi zaključni vzpon na 673 m visoki Sonntagberg ni najzahtevnejši, bo ba razkril karte med favoriti. Vsi trije Adriini kolesarji kljub vsemu niso zaostali preveč in so še vedno med favoriti za končno zmago,« je dodal Glivar.

Rezultati.

‹ nazaj

Galerija (4)

Foto: Mario Stiehl
Foto: Mario Stiehl
Foto: Mario Stiehl
Foto: Mario Stiehl

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava