kolesarstvo

Novak še v stiku z najboljšimi

6.7.2016 | 08:35 | M. Ž.

Foto: Mario Stiehl

Foto: Mario Stiehl

Foto: Mario Stiehl

Foto: Mario Stiehl

Foto: Mario Stiehl

Foto: Mario Stiehl

Novo mesto - Prva od treh odločilnih etap na dirki po Avstriji je pripadla Avstralcu Brendnu Cantyu. Skupno vodstvo je prevzel domačin Markus Eibegger. Najboljši kolesar Adrie Mobil je bil tokrat Domen Novak na 17. mestu s slabo minuto zaostanka. Danes kolesarje čaka kraljevska etapa na Edelweißspitze (Grossglockner), je sporočil Srečko Glivar.

Včerajšnjo etapo od Ardaggerja do vzpona na Sonntagberg je motila predvsem visoka vročina, sicer pa je etapa potekala kot vse do sedaj. Od začetka borba za beg in ko ta uspe, se vse skupaj umiri. "Tokrat je pobegnilo pet kolesarjev, ki si je privozilo največ štiri minute prednosti. Glavnina jih je ujela nekaj kilometrov pred vznožjem zaključnega vzpona na 673 m visoki Sonntagberg. Tempo je bil izredno hud in med kolesarji so se naredile že kar velike razlike. Domen Novak je zasedel sedemnajsto mesto in je še v stiku z najboljšimi," je povzel Glivar.

Manj zadovoljen po včerajšnji etapi je bil Jure Golčer: "Težko kaj pametnega povem... Jaz sem takoj vedel, da nisem dovolj dober. Ta vročina mi ne paše, pa forma ni več kot na Sloveniji. Jutrišnji vzpon mi bolj ustreza, ampak mislim, da s prvimi ne bom mogel".

Današnja etapa bo izredno zahtevna, saj je organizator klasični vzpon na Grossglockner podaljšal še za 1.600 metrov in bo cilj na Edelweißspitze. "V vsej 68 letni zgodovini dirke se tam etapa še ni končala. Na 2.554 visoko Edelweißspitze vodi le ozka cesta. Kralj Grossglockner pa bo postal kolesar, ki bo prvi prevozil ciljno črto na tradicionalnem mestu. Slovenci so že nekajkrat osvojili legendarni vrh: Jure Pavlič, Valter Bonča, Boris Premužič in še nekaj drugih. Kdo bo novi kralj bomo izvedeli danes," je še dejal Glivar.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava