Naj prostovoljec je osmošolec Gašper Zagorc

6.7.2016 | 11:55

Naj prostovoljec je osmošolec Gašper Zagorc

Cerklje ob Krki, Brdo pri Kranju - V četrtek, 16. junija, je na Brdu pri Kranju potekala prireditev Naj prostovoljec 2015. Prireditev pod okriljem Mladinskega sveta Slovenije in predsednika države Boruta Pahorja je bila za Osnovno šolo Cerklje ob Krki prav posebna, saj je bil nanjo povabljen tudi učenec 8. razreda Gašper Zagorc.

Osmošolec je že drugo leto zelo zavzet prostovoljec, ki se vključuje v vsa področja prostovoljstva na šoli in izven nje. Na šoli deluje več kot trideset prostovoljcev, ki se prostovoljstvu priključijo, ko zaključijo šesti razred.

To, da se učenci prepoznajo na način, da zmorejo pomagati in delati dobra dela brez reklame, je tisto, kar je pomembno. Prostovoljci se vsako leto izkažejo pri delu v vrtcu, v bolnišnici Brežice, pri pomoči starejšim na domu, pri medvrstniški pomoči, sodelujejo na dobrodelnem bazarju in na kulturni prireditvi v Domu za starejše občane. Nekateri posamezniki izberejo tudi več področij, na kar sta mentorici Mojca Šterk (profesorica angleščine) in Andreja Ninković (svetovalna delavka) zelo ponosni.

V letu 2015 je učenec pokazal, da je zanj prostovoljstvo nekaj, kar pride spontano. Njegovo delo se odraža tako pri delu z majhnimi otroki v vrtcu in bolnišnici Brežice kot tudi na vseh dobrodelnih aktivnostih in pri delu s starejšimi. Gašper na nevsiljiv način pokaže, da je čut za sočloveka potrebno negovati in spoštovati tiste, ki so pomoči potrebni. Mladinski svet Slovenije je mentorici in učenca povabil na prireditev, kamor so prišli prostovoljci iz vse Slovenije. Gašper je dobil priznanje Naj prostovoljec 2015. Pozdrav s predsednikom države, g. Borutom Pahorjem, pa mu bo za vedno ostalo v spominu.

A. Ninković

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava