Tatjana Kump Muhič je zlata maturantka in dobitnica kristalne piramide 

6.7.2016 | 12:20

Zlata maturantka Tatjana Kump Muhič z ravnateljem Martinom Šoškom in predstavnico Občine Brežice Patricijo Čular.

Zlata maturantka Tatjana Kump Muhič z ravnateljem Martinom Šoškom in predstavnico Občine Brežice Patricijo Čular.

Odličnjaki na poklicni maturi 2016 iz ETrŠ z ravnateljem Martinom Šoškom, predstavnico Občine Brežice Patricijo Čular in razredničarkama Darjo B. Drašler ter Nadjo Ivšič.

Odličnjaki na poklicni maturi 2016 iz ETrŠ z ravnateljem Martinom Šoškom, predstavnico Občine Brežice Patricijo Čular in razredničarkama Darjo B. Drašler ter Nadjo Ivšič.

Brežice - Na Ekonomski in trgovski šoli Brežice smo v torek, 5. julija, svečano podelili spričevala zaključnega izpita in poklicne mature ter kristalno piramido, najvišje priznanje šole, ki ga je prejela letošnja zlata maturantka, Tatjana Kump Muhič.

V spomladanskem roku je zaključni izpit v programu trgovec v organizaciji tajnice zaključnega izpita Katje Bogovič opravljalo 11 kandidatov. Rezultat je bil 100 odst., saj so vsi uspešno zaključili šolanje. Poklicno maturo je pod budnim očesom tajnika poklicne mature Borisa Ambroža opravljalo 43 kandidatov, med njimi tudi štirje odrasli. Skupni uspeh vseh prijavljenih je bil soliden, saj je maturo opravilo 83,72 % kandidatov. Izstopalo je devet dijakov, ki so maturo opravili z odliko, in sicer Maja Cirnski, Luka Janc, Laura Kodrič Cirjak, Katarina Kostevc, Tatjana Kump Muhič, Anže Pavčnik, Lorena Rovan, Domen Pelko Sikošek in Katarina Žibert. Najvišje število točk in naziv zlata maturantka generacije 2012–2016 je osvojila Tatjana Kump Muhič, ki je poleg vsega za vse svoje izjemne dosežke na državnih tekmovanjih iz znanja med šolanjem na ETrŠ pa tudi zaradi svoje iskrenosti, poštenosti, delavnosti in dobrosrčnosti, ki jo je izkazovala v oddelku 4. Al skozi vsa štiri leta šolanja, prejela tudi najvišje priznanje šole, kristalno piramido, znak moči, uspeha in rasti.

Maturantom sta čestitala ravnatelj šole Martin Šoško in podžupanja Brežic Patricija Čular, iz rok svojih razrednikov Urške Senica, Nadje Ivšić, Darje B. Drašler, Alenke P. Kranjec in Borisa Ambroža pa so prejeli svoja spričevala in zaslužene nagrade.

Na kulturnem delu svečanosti, ki so jo pod mentorstvom Alenke P. Kranjec lepo izpeljale dijakinje Tamara Blatnik, Eva Močnik, Gabi Droždan in Nuša Zveglič, so se kot rdeča nit prepletale besede Toneta Pavčka: » … a kamor že greš, vse poti je treba na novo začeti«. Za naše maturante je konec nekega lepega obdobja, pred njimi pa so novi izzivi in novi začetki. Ne bo jim vedno lahko in enostavno, vendar kot Pavček pravi: »Poskusite vnovič in zopet in znova.« Vztrajnost, poštenost, sočutnost in delavnost ter dobra podlaga pravega znanja iz srednje šole so tiste lastnosti, ki bodo odhajajočim dijakom prinesle uspeh in srečo.

Besedilo in foto: Metka Galič, ETrŠ

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava