dolenjska

Saški kmetijski minister na obisku v Sloveniji

8.7.2016 | 15:30 | M. L.-S.

Foto: M. L.-S.

Foto: M. L.-S.

Novo mesto - Včeraj je na obisk v Slovenijo dopotoval minister za kmetijstvo in okolje dežele Saške Thomas Schmidt s sodelavci. Nemško delegacijo je sprejel kmetijski minister Dejan Židan, ki se z gosti danes mudi na Dolenjskem, jutri pa bosta na obisku na Gorenjskem.

Na današnji tiskovni konferenci v Novem mestu, kjer poteka osrednji program obiska, je minister Židan povedal, da je namen obiska nadaljnja krepitev sodelovanja ter izmenjava izkušenj in dobrih praks na področju izvajanja skupne kmetijske politike, na področju upravljanja z gozdovi in v okviru gospodarskega sodelovanja. Slovenija in dežela Saška, ki je po velikosti le malo manjša od Slovenije - meri 18 tisoč km2 in ima 4 milijone prebivalcev - imata precej skupnih interesov in sodelujeta, kot je povedal saški minister Schmidt, že od leta 2011. V zadnjem letu in pol, odkar sta se spoznala z Židanom, je Schmidtov tokratni obisk v Sloveniji že peti.

V okviru obiska sta si ministra danes dopoldan ogledala šolski center Grm, nato pa sta se udeležila posveta Energetika kot razvojna priložnost slovenskega podeželja in sodelovala kot govornika na panelu z naslovom: Priložnosti in izzivi zagotavljanja energetskih rešitev v lokalnem okolju. V nadaljevanju dopoldanskega dela obiska sta se ministra udeležila zasedanja Sveta za kmetijstvo in podeželje RS, ki je prav tako potekal v Centru biotehnike in turizma Grm, popoldan je na sporedu ogled kmetije Škrjanec iz Čužnje vasi.

V soboto se bo obisk nadaljeval na Gorenjskem, namenjen pa bo gozdarstvu. Minister Schmidt se bo jutri v Bohinjski Bistrici srečal s predstavniki Zavoda za gozdove Slovenije in lastniki gozdov, s katerimi se bo pogovarjal o dobrih praksah na področju gozdarstva. Sledil bo ogled izdelave sekancev v Srednji vasi, v Bohinju bo predstavitev delovanje strojnega krožka, v Koprivniku pa ogled Vodnikovega razglednika.

‹ nazaj

Galerija (7)

saski001
saski002
saski003
saski004
saski005
saski006
saski007

Komentarji (1)

9.7.2016Ocenikmet 
Popolnoma brezvezno nakladanje, namen je pa, da se promovirajo razni Židani in Podobniki, ki so s svojim vtikanjem v gospodarstvo naredili že toliko škode, da bi se morali že zdavnaj pobrati iz politike, naj jih njihovi nemški kolegi, na katere so tako ponosni, vzamejo k sebi, pa naj tam sadijo rožice, slovenski kmet teh nesposobnežev prav gotovo ne potrebuje.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava