nogomet

Za začetek remi

17.7.2016 | 09:50 | M. K.

Za začetek remi

Velenje - Začela se je nova sezona Prve lige Telekom Slovenije. Nogometaši velenjskega Rudarja in Krškega so se sinoči v Velenju v 1. krogu razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

* Stadion Ob jezeru, gledalcev 500, sodniki: Mertik (Odranci), Šinkovec (Maribor) in Kepe (Lendava).

* Strelca: 1:0 Glavina (16.), 1:1 Dangubić (74.).

* Rudar: Ristić, Bolha, Mužek, Billong, Zec, Tolimir, Krcić (od 78. Pišek), Grbić (od 69. Eterović), M. Babić, Črnčič (od 78. Vručina), Glavina.

* Krško: Zalokar, Pavič, Špiler (od 70. Vokić), Čeh, Vuklišević, Dušak, Kramarič (od 90. Kožar), Jurečič (od 61. Muravac), Šturm, Štefanac, Dangubić.

* Rumeni kartoni: Črnčič; Pavič, Šturm, Vokić.

* Rdeči karton: /.

V prvi tekmi uvodnega kroga Prve lige Telekom Slovenije gledalci na stadionu ob Jezeru niso videli ravno privlačne nogometne predstave, poroča STA, še petič v medsebojnih tekmah pa so Krčani v dvoboju z Velenjčani ostali neporaženi. Bližje zmagi so bili velenjski nogometaši, ki so imeli več od igre, toda Filip Dangubić je gostom prinesel na kancu zasluženo točko. Že v lanski sezoni so se namreč tri tekme med Velenjčani in Krčani končale z neodločenim izidom, enkrat pa so in to prav na stadionu Ob jezeru slavili nogometaši iz Posavja.

Velenjčani, lani sedmouvrščena ekipa Prve lige Telekom Slovenije, so v novo sezono krenili v spremenjeni zasedbi, z novim trenerjem in novim klubskim vodstvom. Tako v velenjski zasedbi ni več Elvedina Džinića, Milana Kocića, Jake Ihbeisheja, Damjana Trifkovića in Ivana Knezovića, novinci pa so Darko Zec, dolgoletni član Domžal, Borivoj Ristić, Jean Claude Billonga, Bojan Vručina, Mateo Mužek in Dominik Glavina, ki se je ekipi pridružil kot zadnji. Novi trener je Srb Slobodan Krčmarević, predsednik kluba pa Gašper Škarja. Do velikih sprememb, predvsem v igralskem kadru, je prišlo tudi v taboru Krčanov, ki so v svoji prvi prvoligaški sezoni osvojili šesto mesto. Tomaž Petrovič je sicer ostal trener, vendar ne bo več mogel računati na Dina Hotića, ki se je, tako kot Robi Pušaver, vrnil v Maribor, Luka Volarič in Luka Žinko sta odšla v Domžale, Šime Gregov in Gregor Sikošek v Koper, poslovili pa so se še David Poljanec, Enis Đurković, Marko Jakolić, Jure Petric in Klemen Slivšek, ki pa bo v novi sezoni pomočnik Petroviča. Med za zdaj potrjenimi novinci se lahko z največ prvoligaškimi izkušnjami pohvali Klemen Šturm, novi obrazi pa so še Marko Dušak, Ranko Moravac, Dejan Vokić in Filip Dangubić, lani član Krke.

Uvodne minute so pripadle domači ekipi, ki je bila več pri žogi, do prve priložnosti pa so prišli preko Maria Babića, vendar je bil gostujoči vratar Marko Zalokar na mestu. Kar ni uspelo Babiću, je v 16. minuti Glavini, ki je že v svojem prvem nastopu zadel za Velenjčane. Nikola Tolimir je z desne strani podal žogo v kazenski prostor gostov, kjer je z glavo nespretno posredoval Luka Pavić, ki je žogo podaljšal do Denisa Grbića. Zalokar je Grbićev strel še ubranil, odbito žogo pa je Glavina pospravil v mrežo.

Tudi po prvem golu v letošnji sezoni so bili Velenjčani nevarnejši nasprotnik, priigrali so si nekaj polpriložnosti, vendar Zalokar ob njihovih poskusih ni imel težjega dela, brez njega pa je bil domači vratar Borivoj Ristić, saj Krčani v prvih 45 minutah niso niti enkrat ogrozili njegovih vrat.

V 60. minuti so bili domači nogometaši, ki so imeli tudi na začetku drugega polčasa pobudo, zelo blizu novega zadetka, saj je Glavina s približno 12 metrov zadel prečnik. Šele pet minut pozneje so Krčani po prekinitvi prvič nekoliko resneje ogrozili domača vrata, vendar Jure Špiler žoge z glavo ni najbolje zadel, tako da je Ristić spet ostal brez dela. Zato pa je domači kapetan pet minut pozneje dobro posredoval pred Martinom Kramaričem, ki ni prišel do zaključnega strela. Z dobrim prodorom po desni strani se je v 71. minuti izkazal Klemen Bolha, vendar njegova podaja ni prišla do Mateja Eterovića.

Zapravljene priložnosti so se domačinom maščevale v 74. minuti. Na svoji polovici so dovolili, da je Filip Dangubić na lahek način prišel do žoge, novinec v krški ekipi se je sprehodil skozi njihovo obrambo, z 20 metrov streljal proti velenjskim vratom, zadel zgornji levi kot in premagal nemočnega Ristića. V predzadnji minuti rednega dela tekme je bil po podaji Anžeta Piška z desne strani blizu zmagovitega zadetka Bojan Vručina, vendar je njegov strel z glavo končal mimo leve vratnice krških vrat.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava