Pred lokalom našli hudo pretepenega 26-letnika; Dva voznika trčila v drevo

18.7.2016 | 12:15

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Novomeški policisti so v soboto nekaj po 1. uri prejeli klic zaradi pretepa pred gostinskim lokalom v Novem mestu. Ob njihovem prihodu je bil na kraju 25-letni moški, ki je bil huje poškodovan. Oskrbeli so ga v novomeški bolnišnici. »Policisti nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev udeležencev pretepa in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo,« je danes sporočila predstavnica za odnose z javnostmi na PU Novo mesto Alenka Drenik.

Povzročitelj huje poškodovan

Na cesti med Ponikvami in Dečjo vasjo se je v petek nekaj po 15. uri zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh avtomobilov. Policisti so ugotovili, da je 27-letni voznik avtomobila zapeljal na levo smerno vozišče v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 25-letni voznik. Huje poškodovanega povzročitelja nesreče in lažje poškodovanega 25-letnika so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

Vzrok nesreče neprilagojena hitrost

V soboto okoli 13. ure je pri Birčni vasi 36-letni voznik avtomobila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Povzročitelj nesreče je vozil neregistriran avtomobil, v njem pa je prevažal še šest oseb. Trije potniki, med njimi dva otroka, so se v nesreči lažje poškodovali. 36-letnemu vozniku so zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Povzročitelj nesreče pijan

Krški policisti so bili v noči na nedeljo obveščeni o prometni nesreči v Zdolah. Ugotovili so, da je 27-letni voznik avtomobila zapeljal na levo smerno vozišče, izgubil oblast nad vozilom in trčil v drevo. Lažje poškodovan povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,80 miligrama alkohola (1,66 g/kg).

Zasegli avtomobil

Med kontrolo prometa v Novem mestu so policisti sinoči ustavljali voznika avtomobila Renault megane. Kršitelj ni upošteval njihovih znakov in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Policisti so ga izsledili in ustavili v bližini vasi Krka. Med postopkom so ugotovili, da 20-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Renault megane so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Krški policisti prijeli vandale

V minuli noči so bili policisti Policijske postaje Krško obveščeni, da naj bi neznanci v kraju Vihre razbili vrata objekta in pobegnili. Policisti so takoj odšli na kraj in na podlagi opisa storilce izsledili in prijeli pri Drnovem. Osumljence, stare 17, 18 in 19 let, bodo po zaključeni preiskavi ovadili na pristojno tožilstvo.

Odnesel puško in denar

Minuli konec tedna je v okolici Črnomlja nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel puško ter okoli 1700 evrov.

M. M.

Komentarji (19)

18.7.2016Oceniobcan 
Pred katerim lokalom se je to zgodilo ?
19.7.2016OceniLojze 
Odlično. V Novem mestu prireditev z imenom 'Balkan party'. Notri so 'privrzenci te glasbe', romi in šipci. Glasbo vrti samooklicani DJ iz podgurja. Kaj lahko od take drhali pricakujes?
19.7.2016OceniJan 
Upam da če nič drugega, bo to odvrinlo, da še kdo razne balkanske zabave prireja v Novem mestu.
19.7.2016–1   (0)   (1)   Ocenikorl 
ka sta vidva ena slovenca. mašala. živela SDS! živel vodja vseh 15 posto telebajskov...hahaha hahaha, ktera bisera .guveja muska prnaša samu lubezen in mir.tu bo pa držalu ja. pusebi na veselicah hahahahahhahah
19.7.2016Ocenikorl 
js mislim da bi moral dj iz našga podgurja vrtet guvejo in balkansko skup, enkrt en kumad drugć druzga kr ta folk takuuuu skup paše da bul ne more. hahahhahahahahahahha moje mnenje no, nej nujnu da mam prou hahahahha pol bi bla ena sama klubezen med folkom.ne pa tak i problemi ne?muska je kriva 100 %.Prou mata.hahahha
19.7.2016OceniLojze 
Verjetno, da bi se na kakšnem drugem žuru (RNB, rock, metal, narodno zabavna, pop,...) zbrali na enem mestu: romi, šipci, EX-you. To to je JACKPOT. Primitivci not, stari večina 18 tri prsta not-kot, da so se oni bojevali, kot da so oni karkoli rešili. Po 1h letijo kozarci (primitivno, ko te zadene pesem :) ).
19.7.2016Ocenikorl 
lujz pet harmonko špilat .ti tanarbulš drugo švicar ! hahahahhahahahahahahahha
19.7.2016Oceniobcan 
Se zmeraj nisem ugotovil pred katerim lokalom je bilo ?
19.7.2016OceniLojze 
Pred najbolj balkanskim lokalom Kavka
19.7.2016Ocenikorl 
Še dobru da nej blu pred narbulmejstnem Patriotm bi lahku kter še mal sprut gor zaviu na 3 štuk rotovža . sa sreča, čepru je blu slišat po mejst da so se nažigali tud u unm sodobnm rock, RNB,metal bari Patriotm u soboto pa kr ene parkrt. bemti kaj ni balkan špilu bi bli se krivi tud za tu hahahahahah keri butlni žvijo tu u nm...vi ste hujš ku naš tanarslabš podgurc..bemti da je rejs.taku mlad pa taku zarukn ku de ste tm od tafrišnga župana podmladk hahahahahah

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava