Terme ne zapirajo hotela Krka v središču mesta

18.7.2016 | 15:30

Nove lastnike je nedavno dobil hotel Krona v središču mesta, a so zavrnili pogovor z nami. Medtem v Termah Krka zanikajo govorice, da naj bi zaprli svoj hotel pri Novem trgu. (Foto: spletna stran Term Krka)

Nove lastnike je nedavno dobil hotel Krona v središču mesta, a so zavrnili pogovor z nami. Medtem v Termah Krka zanikajo govorice, da naj bi zaprli svoj hotel pri Novem trgu. (Foto: spletna stran Term Krka)

Novo mesto - V Termah Krka, ki v okviru novomeške Krke združujejo terme v Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah, obmorski center Talaso Strunjan, Hotele Otočec ter poslovni hotel Krka v Novem mestu, so primerljivo lansko polletno prodajo s 15,4 milijona evrov presegli za desetino. Sicer pa so hoteli Term Krka dobro zasedeni tudi v juliju, so povedali za STA.

Glede govoric, da naj bi zapirali hotel Krka (nekdanji Metropol) na novomeškem Novem trgu, so iz Krke za Dolenjski list sporočili, da ne držijo. »Hotel Krka je in ostaja poslovni hotel v samem centru Novega mesta. Njegovi gostje so predvsem poslovneži, ki pridejo v Novo mesto oziroma na Dolenjsko k svojim poslovnim partnerjem. Prijeten mestni hotel, ki nudi poslovnim in drugim gostom kakovostno namestitev z vrhunskim zajtrkom, dodatno gostinsko ponudbo pa pripravljajo po vnaprejšnjem dogovoru, je na letni ravni zaseden več kot 50-odstotno,« so odgovorili iz Term Krka.

Za STA pa so zapisali, da so v vseh svojih poslovnih enotah ob polletju presegli primerljivo lansko število prenočitev, in sicer v Termah Šmarješke Toplice za šest odstotkov, v Termah Dolenjske Toplice za 15, na Otočcu za desetino in v Talasu Strunjan za štiri odstotke. V celotnih Termah Krka so s približno dvema tretjinama v prvem polletju letos prednjačili slovenski gosti, med tujimi gosti pa je bilo največ Italijanov, Avstrijcev, Nizozemcev in Rusov.

Najbolj opazno rast prenočitev so glede na primerljivo lansko prvo polletje dosegli pri slovenskih gostih in gostih iz držav nekdanje Jugoslavije pa tudi pri prenočitvah gostov iz Rusije, Avstrije ter Nizozemske.

Dodali so, da julijska zasedenost njihovih zmogljivosti nakazuje, da bo poleti pri njih gostovalo več gostov kot lani in da v Talasu Strunjan te dni oddajajo zadnje proste sobe. V Termah Šmarješke Toplice pa letošnji boljši obisk pripisujejo prenovi zunanjega kopališča in novemu 50-metrskemu vodnemu toboganu.

Sicer pa vrhunec poletne sezone v vseh svojih poslovnih enotah pričakujejo v začetku avgusta oz. z začetkom italijanskih počitnic in s prihodom tamkajšnjih gostov.

Glede na julijske rezervacije in izkušnje preteklih let pričakujejo, da bo tudi to poletje med njihovimi gosti največ Slovencev, ob katerih pričakujejo tudi italijanske, ruske, nizozemske, izraelske, belgijske, avstrijske in druge goste, so še sporočili iz Term Krka.

V krkinih termah so sicer lani ustvarili 31 milijonov evrov prihodkov. Lansko prodajo zdraviliško-turističnih storitev so v primerjavi s predlanskim letom okrepili za tri odstotke.

Glede večjih naložb so pojasnili, da jih letos ne načrtujejo, sicer pa stalno skrbijo za posodabljanje ponudbe na vseh področjih svojega delovanja, od zdravstva, gostinstva, hotelirstva ter bazenske, športne in wellness ponudbe.

V Termah Krka, ki zaposlujejo nekaj manj kot 570 ljudi, števila zaposlenih lani niso povečevali. Z zaposlitvijo novih sodelavcev so nadomeščali le t. i. naravni odliv. Takih primerov je bilo lani 36, letos naj bi jih bilo predvidoma 20, je še poročala STA.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava