Bo Zvonko Lah zapustil SDS?

19.7.2016 | 15:15

Poslanec Zvonko Lah bi čez poletje utegnil zapustiti SDS. (Foto: J. S.)

Poslanec Zvonko Lah bi čez poletje utegnil zapustiti SDS. (Foto: J. S.)

Mirna Peč, Trebnje - Nekdanji mirnopeški župan, zdaj pa poslanec SDS Zvonko Lah, sicer izvoljen v volilnem okraju na območju nekdanje občine Trebnje, utegne zapustiti poslansko skupino SDS. Kot napoveduje, bo odločitev sprejel med dopusti, čeprav so možnosti, da bi ostal v omenjeni politični stranki, minimalne, je povedal za Dolenjski list.

Kot je pojasnil, se namreč ne strinja s politiko stranke. »Zadnje čase se ta preveč ukvarja s preteklostjo in premalo s prihodnostjo, na kar sem že večkrat opozoril,« je med drugim dejal.

Sicer je Lah pomisleke glede dela SDS-a izrazil že konec maja po izstopu poslanca Andreja Čuša iz poslanske skupine. Kot je poročala STA, je takrat pojasnil, da do poletja stranke ne bo zapustil, a da bo videl, kaj bo prinesel čas.

Da bi Lah ostal v poslanski skupni SDS, pa bi bile potrebne korenite spremembe v stranki, je poudaril. »Dopuščam še to možnost, čeprav je minimalna,« je še dejal za Dolenjski list, tako da gre najverjetneje pričakovati, da bo tukajšnji poslanec čez poletje tudi zapustil omenjeno poslansko skupino.

Več podrobnosti pa v četrtkovi tiskani izdaji Dolenjskega lista.

J. S.

Komentarji (4)

19.7.2016–3   (0)   (3)   OceniBrane 
Lah laže. Ne zapušča on SDS ampak ga je ven vrgel Janša, ker je izvedel da je nekoč kandidiral na Popovičevi listi.
19.7.2016 3   (5)   (2)   OceniKomandant Franc Rozman Stane 
volčji brlog se raspada, rdeća armija prodira:) kaj bo na koncu storu vodja?
20.7.2016OceniFranc 
Vsak se odloča po svoji vesti. Že to da je zdržal toliko je dobro. Verjetno ni sam, ki bo mislil s svojo glavo. Zgodovina je že marsikoga pokopala in kdor bo to pravočasno spoznal bo šel svojo pot.
21.7.2016 2   (2)   (0)   Ocenipodgurc 
Ovčke počasi bežijo od gospodarja, če je paša boljša drugje .

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava