FOTO: Neurje pustošilo v Dolenjskih Toplicah in Straži

20.7.2016 | 21:55

Razdejanje pred Balneo v Dolenjskih Toplicah. (Foto: B. B.)

Razdejanje pred Balneo v Dolenjskih Toplicah. (Foto: B. B.)

Dolenjsko je v poznih popoldanskih urah zajelo močno neurje. Na območju občin Straža, Dolenjske Toplice in Novo mesto je veter podiral drevje in odkrival strehe, meteorna voda pa je zalivala kleti in gospodarske objekte.

Na parkirišču hotela Balnea Dolenjske Toplice je veter podrl več dreves, ki so padla na več osebnih avtomobilov. V naselju Cviblje je drevo padlo na prikolico. V občini Dolenjske Toplice je podrto drevje oviralo promet na cestah med Podturnom in Črmošnjicami, med Dolenjskimi Toplicami in Gorenjim Gradiščem ter tudi med naseljema Dolenje in Gorenje Sušice. Drevo se je podrlo tudi na parkirišču Osnovne šole Dolenjske Toplice.

Drevo je padlo tudi na gospodarski objekt v Rumanji vasi v občini Straža. Več dreves se je podrlo na cesto med Vavto vasjo in Drganjimi seli, ob tem pa se je zaradi vetra podrlo tudi drevo v Straži. Veter je v naselju Drča odkril streho gospodarskega poslopja, v Straži pa je meteorna voda zalila prostore gostinskega objekta in kurilnico stanovanjskega objekta.

Veter je podiral drevje tudi na območju občine Novo mesto. V naselju Uršna sela so drevesa padla na električne vodnike in cesto, je še razvidno s spletne strani uprave za zaščito in reševanje.

B. B.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava