posavje

Odziv na članek »Če ni bilo napak, zakaj zdaj vračajo denar?«

21.7.2016 | 10:05

Foto: M. L., arhiv DL

Foto: M. L., arhiv DL

Kostanjevica na Krki - Spodaj v celoti objavljamo odziv na članek »Če ni bilo napak, zakaj zdaj vračajo denar?«, ki je bil nedavno objavljen na naših spletnih straneh:

Odgovor na članek, objavljen na spletni strani Dolenjskega lista z dne 15.07.2016, v rubriki Novice, z naslovom »Če ni bilo napak, zakaj zdaj vračajo denar?«, ki ga je napisal novinar Martin Luzar.

Glede na objavljeni članek na vaši spletni strani v petek, 15.07.2016, ki bo po vsej verjetnosti objavljen tudi v naslednji številki Dolenjskega lista, podajamo naslednji odgovor.

Že naslov članka je tendenciozen, verjetno izrečen s strani svetniške skupine, novinar pa zadeve ni preveril. Občina Kostanjevica na Krki je ponovno poslala pozive samo tistim 38-tim upravičencem, ki vse doslej svojega denarja, priznanega v poravnavah iz naslova vračanja vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje, še niso prevzeli. Zato tu nikakor ne gre za nakazilo premalo izplačanega denarja kot je na seji povedala svetnica Jurečičeva. S tem želi občina izpolniti svoje obveznosti, v izogib nastanku nadaljnjih zakonskih zamudnih obresti. V kolikor navedeni upravičenci ne bodo posredovali številk svojih osebnih računov, kamor se naj sredstva nakažejo, bodo le-ta položena na sodni depozit Okrajnega sodišča v Krškem oziroma v kraju kjer ima upravičenec prijavljeno stalno prebivališče.

Nadzorni odbor pa bi moral najprej temeljito proučiti potek prekrškovnega postopka in šele nato podajati komentarje in ne navodila za izplačila. V prekrškovnem postopku je sodišče na I. in II. stopnji potrdilo pravilnost postopka na strani občine, Višje sodišče v Ljubljani, pa bo na ponovno pritožbo prekrškovnega organa Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, odločalo o sredstvih, ki jih je občina prejela v tako imenovani delitveni bilanci z Občino Krško.

Od vseh 500-tih upravičencev se je na sodišče pritožil le en upravičenec, ki na prvi stopnji ni uspel, na Višjem sodišču pa mu je bil poleg nesporno priznanega zneska vplačil v denarju ter vlaganj v delu in drogovih, priznan tudi znesek odbitka obvezne dajatve ter zakonske zamudne obresti od 01.08.2011 do izplačila.

Pri tem je potrebno pojasniti, da je občina prepričana, da obvezne dajatve niso predmet vračanja, saj jih občina v poravnavi s SOD-om niti ni prejela, zato občina meni, da je šlo v tem delu sodbe za kršitev tako zakona kot tudi občinskega odloka, zaradi česar bo vložena ustavna pritožba.

Občinska uprava
Občine Kostanjevica na Krki

‹ nazaj

Komentarji (1)

25.7.2016OceniFranc 
Samostojna občina to je resna stvar. Kostanjevčani so se odločili, verjetno mislijo, da denar kar "delijo", če posamezniki vztrajajo eni pa usmerjajo konflikt. Naučiti se bo treba in živeti s svojim. Da se ne verjame sodišču, upravi, županu je pa ni Kostanjevška posebnost, to je kar posebnost za vso deželo. Samo, da je treba vedeti, da korist od konflikta pa imajo "šepetalci", ki so vedno v 2. liniji, le pri denarju pazijo, da so prvi..

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava