Tilia: Avsec potrdil odstop, Ivanušič miri strahove zaposlenih

22.7.2016 | 10:30

Tadej Avsec ostaja predsednik uprave Zavarovalnice Tilia, a je odstopil od projekta združevanja. (Foto: Tilia, arhiv DL)

Tadej Avsec ostaja predsednik uprave Zavarovalnice Tilia, a je odstopil od projekta združevanja. (Foto: Tilia, arhiv DL)

Novo mesto - Poročali smo, da med zaposlenimi na novomeški Zavarovalnici Tilia vre, saj naj bi se po mnenju tako sindikata kot sveta delavcev načrtovano združevanje z Zavarovalnico Maribor in dvema hrvaškima zavarovalnicama sprevrglo v projekt pripojitve. Zaposleni v Novem mestu govorijo celo o sovražnem prevzemu.

Od projekta združevanja je že odstopil predsednik uprave Tilie Tadej Avsec, kar je potrdil tudi za Dolenjski list: »Osebno še vedno verjamem, da je dolgoročno gledano združitev pozitivna za večino deležnikov – tako za vse vpletene zavarovalnice, skupino kot celoto ter za zaposlene in zavarovance. Z združitvijo lahko skupina postane večja, boljša, močnejša, stabilnejša. Žal pa trenutno med nami obstajajo prevelika razhajanja v pogledih na nadaljnje korake v projektu, zato ne vidim možnosti za svoj kvaliteten doprinos temu projektu in kasnejšemu delu v novi zavarovalnici. Še vedno pa do združitve ostajam na mestu predsednika uprave Zavarovalnice Tilia in bom poskrbel, da bo tako redno delo kot tudi naloge, ki bodo sprejete v okviru omenjenega projekta, tekli normalno in tekoče naprej.«

Zaposleni so med drugim od lastnikov oz. pozavarovalnice Sava zahtevali ustavitev projekta, kot poteka sedaj. Odgovore smo poiskali pri predsedniku uprave Zvonku Ivanušiču, ki je govorice o sovražnem prevzemu zavrnil. Razkril je še marsikaj o projektu združevanja in napovedal natančnejši dogovor s sindikati, glede ustavitve projekta pa navrgel: »Poti nazaj ni.«

Podrobneje o prihodnosti še zadnje večje finančne ustanove v Novem mestu pa v aktualni tiskani izdaji Dolenjskega lista.

M. M.

Komentarji (7)

24.8.2016OceniStojan z Dol 
Hm, kdo pa bo zdaj miril (beri zavajal) zaposlene in njihove strahove... http://siol.net/novice/gospodarstvo/portret-zvonka-ivanusica-cloveka-ki-je-zrusil-vlado-andreja-bajuka-424458
24.8.2016 1   (1)   (0)   Ocenikucanova mafija 
Bo zrihtal Janez Kocjančič. Že ima kupca na Hrvaškem.
24.8.2016 1   (1)   (0)   Ocenikucanova mafija 
Medtem, ko so Irci prodajali vstopnice za olimpijado po 900 EUR je dobrotnik Janez Kocjančič tem preprodajalcem podaril ca 1600 vstopnic iz SLO kvote zastonj.
24.8.2016Ocenikucanova mafija 
Kučanova mafija je vse lepo zrihtala. Hrvatom so podarili Mercator in vso živilsko industrijo, pa vse hotele sedaj so na vrsti še zavarovalnice.
24.8.2016Oceni123 
Merkator je sklestil J J in nihče drug, skleroza dobro napreduje.
24.8.2016 1   (1)   (0)   Ocenibreza press 
Prazne marnje. Prijatelji s CK-ja smo našega zvonka branili in zanj lobirali do zadnjega daha. Smo mu hvaležni za posluh in vse usluge, bolj kot kler...
24.8.2016OceniJura 
mercator je prodal Židan (SD), nihče drug

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava