kultura

Pregledna razstava slovenske odrske fotografije

22.7.2016 | 14:45 | L. M.

Ilustrativna slika. (Foto: M. Ž.)

Ilustrativna slika. (Foto: M. Ž.)

Novo mesto - V galeriji Simulaker v Novem mestu bodo nocoj ob 20. uri odprli skupinsko razstavo Pregled slovenske odrske fotografije 1991-2016, ki so jo pripravili v sodelovanju z mariborskim kulturnim centrom GT22. Razstavljen je izbor slovenskih fotografov, ki so v 25 letih fotografirali poklicne in ljubiteljske uprizoritvene umetnosti.

Kot poroča STA, je razstava ves čas v procesu nastajanja in dopolnjevanja. Seznam sodelujočih avtorjev se širi, hkrati pa se povečuje število mest in držav, kjer bo gostovala, so sporočili iz Simulakra.

Ilustrativna slika. (Foto: M. Ž.)

Ilustrativna slika. (Foto: M. Ž.)

Na novomeški razstavi, ki bo na ogled do 30. junija, sodelujejo fotografi Nada Žgank, Sunčan Stone, Peter Uhan, Žiga Koritnik, Urška Boljkovac, Boštjan Lah, Miha Sagadin, Jaka Babnik, Miha Fras, Matej Modrinjak, Damjan Švarc, Toni Soprano, Sandra Požun, Stanislav Zebec, Jaka Varmuž in Saša Huzjak.

Projekt so dodatno podprli sami avtorji in avtorice, Design Studio, Mestna občina Maribor, kulturni center GT22, Ustanova Fundacija Sonda ter slovenski odri in gledališča.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava