Pri vodohranu posredovala policija

22.7.2016 | 18:40

Pri zajetju Duplo v Pišecah, od koder dobiva vodo tudi Bizeljsko. (Foto: M. L.9

Pri zajetju Duplo v Pišecah, od koder dobiva vodo tudi Bizeljsko. (Foto: M. L.9

Rok Kržan (Foto: M. L.)

Rok Kržan (Foto: M. L.)

Miran Veršec (Foto: M. L.

Miran Veršec (Foto: M. L.

Foto: M. L

Foto: M. L

Bizeljsko - Pri vodohranu, ki je del vodovoda Bizeljsko in stoji ob cesti Bizeljsko-Pišece, je prišlo danes do zapleta, ko so domačini nasprotovali, da bi bila na vratih tega vodovodnega objekta ključavnica, ki jo je nedavno vgradila Komunala Brežice.

Kot je povedal Miran Veršec, je danes zjutraj pri vodohranu opazil delavce Komunale in v pogovoru z njimi je izvedel, da je Komunala vgradila na vodohran svojo ključavnico.

Veršec je zaradi te poteze Komunale poklical policijo, češ, da gre za vlom, in policija je tudi prišla na kraj dogajanja.

Rok Kržan je dejal, da Bizeljsko želi obdržati vodovod v svojem upravljanju in ga ne namerava predati v upravljanje Komunali Brežice. Zato so ustanovili Vodovodno zadrugo Bizeljsko. Predsednik zadruge je trenutno on.

Sebastjan Gregoršanec je ob današnjem dogajanju dejal, da je glede upravljanja vodovoda Bizeljsko nastala čudna situacija. Kot je rekel, so Bizeljancem vzeli vodovod in zdaj od njih zahtevajo, da Bizeljsko dokažejo svoje lastništvo tega vodovoda, kar je po njegovem nepravično.

Domačini so dosedanjo ključavnico, ki ni bila njihova, zamenjali s svojo. Tako imajo danes spet oni ključ omenjenega vodohrana.

V pogovoru so se spraševali, kako je Komunala lahko vstopila v vodohran, saj je bila še pred časom tam njihova ključavnica, in so imeli samo oni, vsaj upajo tako, ključ od tega vodohrana. Če je ključ imel poleg njih še kdo, so menili, je vprašanje, kako ga je dobil.

Krištof Žnideršič, v Komunali Brežice vodja oskrbe s pitno vodo je v zvezi z današnjim dogajanjem rekel, da so delavci Komunale zamenjali ključavnico na omenjenem vodovodu. Potem so jim domačini preprečili odhod. Prišla je policija in šele potem so delavcem Komunale omogočili odhod s kraja dogajanja.

Žnideršič je med drugim še povedal, da Komunala vgrajuje nove ključavnice na objektih vodovoda Bizeljsko, ker ji dosedanji vzdrževalec kljub uradnim pozivom  ni izročil ključev vodohranov.

M. L.

Galerija

Komentarji (1)

23.7.2016 1   (1)   (0)   OceniSandi 
Kar sprejmejo nekakšen zakon, pa dajmo. Svetujem vam,da se pozanimate, kako je ostal vodovod v upravljanju krajevne skupnosti Višnja gora. Se splača! .

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava