Lekarna v obnovo, kaj pa parkirišča?

23.7.2016 | 12:00

Zofija Vitkovič, direktorica Dolenjskih lekarn (Foto: M. Ž.)

Zofija Vitkovič, direktorica Dolenjskih lekarn (Foto: M. Ž.)

Začasna lekarna v rumeni stavbi pri Tušu (Foto: Arhiv Dolenjske lekarne)

Začasna lekarna v rumeni stavbi pri Tušu (Foto: Arhiv Dolenjske lekarne)

Prenova osrednje novomeške lekarne (Foto: Arhiv Dolenjske lekarne)

Prenova osrednje novomeške lekarne (Foto: Arhiv Dolenjske lekarne)

Novo mesto - Od 4. julija se osrednja novomeška lekarna nahaja na začasni lokaciji v rumeni stavbi pri Tušu. Dolenjske lekarne so začele z obnovo stavbe, v katero so se preselili pred 27 leti. V tem času so zanjo po besedah direktorice Zofije Vitkovič vzorno skrbeli, a je s časom terjala posodobitve, ker ne zagotavlja več funkcionalnosti.

»Zaradi povečanega števila zdravil in drugih lekarniških artiklov močno primanjkuje prostora, predvsem pa moramo zavoljo opozoril Lekarniške zbornice ločiti vhod za upravo in vhod za zaposlene, da ne bo prihajalo do križanja čistih in nečistih poti. V spodnjih prostorih je namreč galenski laboratorij, kjer so zahteve jasne,« je pojasnila.

Obnova bo zato obsegala večje posege v notranjosti, prenovili bodo lekarniške prostore z vsem pripadajočim pohištvom, na novo uredili sistem prezračevanja in objekt energetsko prenovili – zamenjali okna, izolirali podstrešje in ravno streho nad osrednjim prostorom ter stavbo odeli v toplotno izolacijsko fasado. Obnova, ki jih bo stala okoli enega milijona evrov, ki ga bodo v Dolenjskih lekarnah zagotovili sami, se bo zaključila do konca septembra.

»Na obnovo smo se pripravljali več let, pravzaprav bi se jo lahko lotili že prej, vendar smo želeli, da bi se zgodila hkrati z ureditvijo prepotrebnih parkirišč ob lekarni. Samo prenovljen objekt lekarne brez parkirišča bo namreč namesto veselja pomenil razočaranje in slabo voljo,« je dejala Vitkovičeva.

Kako kaže z ureditvijo parkirišč, pa v novi številki Dolenjskega lista, ki je izšla v četrtek in v kateri je bil objavljen celoten članek.

M. Ž.

Komentarji (5)

23.7.2016Oceniqwe 
Torej jim je končno uspelo urediti zmedo z lastništvom zemljišča med lekarno in bolnišnico? Upajmo, da res. Parkirišče je nujno potrebno.
24.7.2016Ocenirafko.10@email.com 
Tale gospa na fotki bi pa lahko kak tečaj ličenja obiskala. Pa frizerja mora zamenjat.
24.7.2016Ocenipojasnilo 
Gospa nastopa kot direktorica Dolenjskih lekarn in ne na modni reviji ! Toliko v vednost, Rafko.
27.7.2016OceniDol 
Rafko, da o tečajih, ki bi jih ti potreboval niti ne govorimo.
31.7.2016Ocenibralec 
Rafko tečaj bontona ti nebi škodil. Gospa na sliki je urejena to je dejstvo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava