dolenjska

Na topliški jasi piknik družin Aninega sklada

24.7.2016 | 10:00 | B. B.

Na srečanju leta 2014 se je zbralo več kot 700 ljudi. (Foto: arhiv Lokalno.si)

Na srečanju leta 2014 se je zbralo več kot 700 ljudi. (Foto: arhiv Lokalno.si)

Dolenjske Toplice - Ustanova Anin sklad danes v Dolenjskih toplicah organizira poletno srečanje družin z več otroki. Za več kot 300 udeležencev pripravljajo kopanje v bazenu, nogomet, badminton, pohod in delavnice, srečanje pa poteka pod geslom Pričakujem ... vendar pozabljam.

Kot je za STA povedala predsednica uprave Aninega sklada Marija Šterbenc, se je prijavilo 340 udeležencev iz 42 družin, kar je sicer skoraj polovica manj kot prejšnja leta. "Otroci se zelo veselijo bazena. Veliko teh družin se ne udeleži drugih poletnih dejavnosti," dodaja. Iz Ljubljane do Dolenjskih toplic organizirajo tudi prevoz.

Srečanje se je začelo ob 10. uri z mašo, ki jo bo daroval salezijanski inšpektor Janez Potočnik, popoldan pa bodo namenili kopanju v topliških bazenih, sestajanju, športnim igram, medsebojnemu spoznavanju družin, sprehodom, vodenemu pohodu po topliški učni poti, izmenjavanju izkušenj in drugim dejavnostim.

Z vsebinskim in s kulturnim delom bodo začeli ob 17.30, nato bodo na pikniku sodelujoči otroci prostovoljno predstavili svoje dosežke zadnjega šolskega leta.

Na srečanje vabijo tudi dobrotnike in podpornike, da spoznajo družine Aninega sklada. Zadnja leta število dobrotnikov upada, zato so tovrstna srečanja dobra priložnost, da neposredno vidijo, komu darujejo, je v sporočilu za javnost zapisal član nadzornega odbora Aninega sklada Alen Salihović. "Družinam nudimo tudi finančno podporo, mesečno podpremo okoli 130 družin. V zadnjih petih letih družinam vsak mesec razdelimo približno 10.000 evrov," je pojasnila Šterbenčeva.

Po njenih besedah je v Anin sklad vključenih 350 družin, to je skupno 2200 otrok: "Običajno organiziramo tri srečanja letno. Na spomladanskem srečanju praznujemo materinski dan, poletno srečanje poteka ob godu svete Ane, zadnje srečanje pa je priprava na advent in božič."

Anin sklad si prizadeva, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka, da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene, da bi se med seboj spoznavale in se podpirale, da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja ter da bi bila javnost bolj naklonjena družinskim vrednotam, so zapisali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava