Na območju Suhe krajine vojaško usposabljanje

25.7.2016 | 09:15

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL/Profimedia)

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL/Profimedia)

Žužemberk - Od danes do petka bo na območju Suhe krajine potekalo usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja Slovenske vojske (SV). Usposabljanje podpira vojaško letalstvo ZDA s parom letal F-16, ki bodo simulirala letalsko podporo. Zavezniška letala bodo območje usposabljanja preletavala vsak dan od 9.45 do 10.45, in sicer na višinah med 2500 in 5000 metri.

Usposabljanje je namenjeno skupnemu urjenju in usklajevanju postopkov pri zagotavljanju letalske podpore enotam na kopnem, poroča STA, Tovrstna usposabljanja so mogoča le ob podpori zavezniških zmogljivosti in nujna za usklajeno ter varno opravljanje nalog pripadnikov SV.

Aktivnosti na terenu bodo za okolico v pretežni meri nemoteče, saj bo na terenu prisotna le manjša skupina vojakov. V SV prosijo za razumevanje.

J. S.

Komentarji (3)

25.7.2016 1   (1)   (0)   OceniPa kaj je zdaj? 
Prejšni teden smo poslušal vsak dan grmenje.Pa ta teden spet???V času vaj nam je stolklo pridelek,uničilo gozdove.Se bo spet ponovilo?Me zanima če imajo prste zraven .Ja, res smo vadbeni poligon in poizkusni zajci.
25.7.2016OceniTezkoverjet 
Gospod "Pa kaj je zdaj", na čem ste vi? Tudi po nepismenosti sodeč, prosim vzamite v roke kakšno knjigo, govorite popolne bedarije.
26.7.2016OceniBog se jih usmili 
Danes lahko naredi osnovno šolo že čisto vsak, brez da bi se sploh kaj učil. Zato je iz dneva v dan več takih, kot "Pa kaj je zdaj". Samo vprašanje časa je kdaj bodo začeli verjeti še v škrate, Dedka Mraza in da je grmenje srd Boga.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava