dolenjska

80 let PGD Vrhe

25.7.2016 | 17:30 | J. S., foto: PGD Vrhe

V soboto so člani in članice PGD Vrhe praznovali 80-letnico delovanja.

V soboto so člani in članice PGD Vrhe praznovali 80-letnico delovanja.

V sklopu praznovanja so namenu predali tudi novo motorno brizgalno.

V sklopu praznovanja so namenu predali tudi novo motorno brizgalno.

Gorenji Vrh pri Dobrniču - Člani in članice Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Vrhe so v soboto praznovali 80-letnico svojega delovanja. Prireditve se je poleg domačih gasilk in gasilcev udeležilo 19 društev iz Gasilske zveze Trebnje in sosednje društvo PGD Globodol.

Tukajšnje gasilsko društvo so leta 1936 ustanovili z namenom zagotoviti večjo požarno varnost na območju Krajevne skupnosti Svetinja, ki obsega vasi Gorenjih vrh pri Dobrniču, Dolenji Vrh, Svetinja, Rdeči Kal in Šmaver.

V sklopu praznovanja 80-letnice so pripravili gasilsko parado, sledila je slovesnost s kulturnim programom ter podelitvijo priznanj in zahval, dogajanje pa so popestrili člani Občinskega pihalnega orkestra Trebnje in Trebanjske mažorete. V soboto so namenu slovesno predali v uporabo tudi novo motorno brizgalno znamke Ziegler, ki je nadomestila staro. Novo pridobitev je blagoslovil dobrniški župnik Florjan Božnar.

Vsaka pridobitev v tako majhnem društvu zahteva obilo dela in prizadevanja za pridobitev finančni sredstev, pri čemer jim pri vsaki večji naložbi priskočita na pomoč Gasilska zveza Trebnje in občina Trebnje, pravijo v društvu. Trenutno imajo namreč 88 članov, od tega jih je 20 operativnih. V njihovem voznem parku sta gasilsko vozilo GV1 z vso ustrezno opremo in vozilo za moštvo, tukajšnji gasilki dom pa so že v celoti obnovili.

Od leta 2011 je predsednik PGD Vrhe Silvo Zupančič, poveljnik pa že vse od leta 2001 Ludvik Šuštaršič, ki skupaj s člani upravnega in nadzornega odbora vodita društvo na organizacijskem in operativnem področju, so sporočili iz PGD Vrhe.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava