kronika

Nesreči je botrovala hitrost, visoko noseči partnerki grozil s sekiro

25.7.2016 | 12:00 | J. S.

Ilustrativna fotografija (arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (arhiv DL)

Poročali smo že o hudi prometni nesreči, ki se je sinoči zgodila na avtocesti med priključkoma Drnovo in Dobruška vas, v kateri umrl 29-letni potnik v osebnem avtomobilu, dva udeleženca sta se lažje poškodovala in eden huje.

Kot so sporočili z novomeške Policijske uprave, so policisti postaje prometne policije Novo mesto opravili ogled in ugotovili, da je 40-letni državljan Bosne in Hercegovine vozil osebni avtomobil Renault megane iz smeri Obrežja proti Ljubljani. V vozilu so bili še trije potniki, vsi državljani Bosne in Hercegovine. Med priključkoma Drnovo in Dobruška vas je voznik na ravnem delu ceste zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, sunkovito zavil desno in zapeljal preko robnika. Po trčenju v zemeljski usek je vozilo odbilo in se večkrat prevrnilo. Med prevračanjem je iz vozila padel 29-letni potnik, ki je sedel na zadnjem desnem sedežu in med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom. 40-letni voznik, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,52 miligramov alkohola in 52-letni potnik sta se v nesreči lažje poškodovala, 28-letni potnik pa je utrpel hude poškodbe in se zdravi v novomeški bolnišnici.

Še pred prihodom reševalcev so krški in šentjernejski policisti s pomočjo občanke hudo poškodovanemu in nezavestnemu 29-letnemu moškemu nudili prvo pomoč in ga oživljali s pomočjo defibrilatorja, vendar je zaradi hudih poškodb kasneje umrl.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Preiskovalna sodnica je za pokojnega moškega odredila sodno obdukcijo, za povzročitelja nesreče pa strokovni pregled. Po zaključeni preiskavi bodo policisti zoper voznika na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Hudo poškodovan motorist
Na lokalni cesti med Paho in Šmarješkimi Toplicami se je v soboto okoli 19. ure zgodila prometna nesreča, v kateri se je hudo poškodoval motorist. Policisti so ugotovili, da je 30-letni motorist zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad motorjem in padel po brežini. Hudo poškodovanega motorista so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

Povzročitelja nesreč pod vplivom alkohola
Policisti Policijske postaje Krško so bili v petek dopoldan obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru pred prodajalno v Krškem. Ugotovili so, da je 55-letni voznik tovornega vozila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v osebni avtomobil. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

V Stranski vasi pri Novem mestu pa je prav tako v petek nekaj po 19. uri voznik neregistriranega štirikolesnika zaradi izsiljevanja prednosti trčil v osebni avtomobil. 35-letni povzročitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,43 miligramov alkohola.

Visoko noseči partnerki grozil s sekiro
Novomeški policisti so bili v petek obveščeni, da naj bi v Novem mestu nasilnež pretepel svojo partnerko in jo poškodoval, tako da je morala poiskati zdravniško pomoč. Zbrali so obvestila in ugotovili, da 37-letni nasilnež že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad partnerko. Žrtev naj bi pretepal, jo poniževal, žalil in podil iz skupnega prebivališča. Policisti so nasilnežu izrekli prepoved približevanja partnerki zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Zaradi nasilja v družini ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

V noči na soboto pa so brežiški policisti prejeli klic na pomoč odhiteli v okolico Brežic, kjer naj bi moški s sekiro grozil svoji partnerki. Ugotovili so, da se je 20-letni nasilnež najprej sprl z visoko nosečo partnerko, ji grozil z nožem in sekiro in poškodoval osebni avtomobil, s katerim se je nameravala odpeljati. Prestrašena žrtev je uspela pobegniti, policisti pa so zoper osumljenca uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Izrekli so mu ukrep prepovedi približevanja žrtvi, po zaključeni preiskavi pa bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Prijeli 40-letnika, ki je kradel gorivo
Črnomaljski policisti so v petek v poznih večernih urah v okolici Semiča izsledili in prijeli 40-letnega osumljenca, ki je vlamljal v rezervoarje za gorivo na delovnih strojih. Storilcu so odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi poskusa tatvine ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Vlomili, a niso odnesli ničesar
V okolici Dolenjskih Toplic je v petek dopoldan nekdo vlomil v dve stanovanjski hiši. Odtujil ni ničesar, povzročil je le škodo, ki je nastala ob vlomu, so še sporočili s Policijske uprave Nove mesto.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava