posavje

Svetniki spet za Planinčevo, Ceglarjeva v novo tožbo

25.7.2016 | 14:10 | B. B.

Katja Ceglar bo po današnji odločitvi krških občinskih svetnikov na upravno sodišče vložila še eno tožbo. (Foto: A. K., arhiv DL)

Katja Ceglar bo po današnji odločitvi krških občinskih svetnikov na upravno sodišče vložila še eno tožbo. (Foto: A. K., arhiv DL)

Krško - Krški občinski svet je na današnji korespondenčni seji z 22 glasovi za in 2 proti za direktorico javnega zavoda Kulturni dom Krško (KDK)  ponovno imenoval Darjo Planinc. Prvi sklep o imenovanju je upravno sodišče pred dnevi razveljavilo z obrazložitvijo, da iz pridobljene dokumentacije ni moč razbrati, ali Planinčeva v resnici izpolnjuje pogoje za imenovanje ali ne.

Tožbo je vložila Katja Ceglar, direktorica KDK, ki občini očita, da je izbrala kandidatko, ki nima zahtevanih treh let delovnih izkušenj na področju kulture.

Novemu sklepu o imenovanju Planinčeve je tokrat dodana obrazložitev, v kateri je med drugim zapisano, da je "izbrana kandidatka v delovnem razmerju v ustrezni stopnji izobrazbe najmanj tri leta opravljala delo s področja kulture." Posebnih dokazil za to ni priloženih, v sklepu je zapisano le, da to izhaja iz življenjepisa, ki ga je ob kandidaturi predložila Planinčeva in v njeni kasnejši dopolnitvi vloge.

Darja Planinc naj bi petletni mandat nastopila 16. avgusta, Katja Ceglar pa je že napovedala, da bo tudi zoper ta sklep o imenovanju vložila zahtevo za sodno varstvo.

‹ nazaj

Komentarji (12)

25.7.2016 6 (6) (0)Ocenijoze 
Katja vloži tožbo.
25.7.2016 4 (4) (0)Ocenidule 
Jaz imam tudi izkušnje kulturi, že tri leta hodim vsak dan mimo Janeza Trdine. Ni hudič, da to ne bi štelo za izkušnje, ni treba dokazat, samo v življenjepisu je treba omenit. ....:)) Tle se bo kuhalo, pa ne glede kake pogoje postavijo......
25.7.2016 5 (5) (0)Ocenisonja 
Sem za pravico. Upam, da sodišče stopi na prste politiki.
25.7.2016 2 (2) (0)Ocenidolenc 
Pričakovano glasovanje. Psihologija množice vedno deluje. Najbrž, da gre za pomemben položaj, ker se koristijo javna sredstva in bo še kaj investicij. KD je vodil g. Moškon, preverjeno z veliko manj javnih sredstev in veliko angažiranja pri donatorjih. KS Krško ima verjetno kakšno mnenje, ampak ga javnost ne ve. O izpolnjevanju pogojev pa je težko govoriti, ker si vsak razlaga po svoje, le, da je na to temo potrebno pogledati v Zakon o javnih uslužbencih, ki velja tudi za JZ.
26.7.2016—   (3) (3)OceniNI RES 
Kulturno društvo nima nič pri tem. NIČ!
26.7.2016 2 (4) (2)OceniAleš Suša 
To razčistite s predsednikom vaše KS, ki je za Delo dejal: "Bezjak, član občinske komisije in predsednik krajevne skupnosti Brestanica, ključno slabost dela Ceglarjeve vidi v pomanjkljivostih na brestaniškem gradu, ki ga upravlja kulturni dom: »Po štirih letih od obnove grad ni osvetljen, ni parkirišč, ni vinoteke. Naša društva so se pritoževala." http://www.delo.si/novice/slovenija/pri-imenovanju-direktorice-se-obeta-tozba.html
27.7.2016 4 (5) (1)OceniSPROTULETJE  
Politika in žlehnoba je zašla v kulturne vode. Ne bi smelo biti tako, to ne gre skupaj! Kriviti kar povprek vsa društva, je krivično. V društvih je veliko ljudi. Samo posamezniki so tukaj v igri, pa se naj obelodani, kateri so to. Da vsi slišimo, da vsi vemo! Nekateri pišejo, da je desetletni mandat že predolg. Lepo vas prosim! Prejšnji direktor je nadvse uspešno vodil kulturni dom leta in leta, kljub viharjem, nagajanjem in metanjem polen pod noge! In takega kulturnega doma nikjer v Sloveniji ni, tudi z Ljubljano se lahko kosamo. Če so problemi (kje jih pa ni?), bi jih morali reševati za skupno mizo, ne pa na tak podel način odstraniti sposobnega človeka in nastaviti nekoga, zato, "da bo naša obveljala", tudi če ne izpolnjuje pogojev! To so podle igrice. Zamislijo se naj malo ti ljudje! Morda vsaj vsako nedeljo, ko bodo sedeli pri sv. maši!
27.7.2016—   (3) (3)OceniAleš Suša 
Seveda. Moj namen ni bil obtoževati vsa društva. Gre za nekaj glasnih posameznikov, ki so pri županu in predsedniku KS dosegli svoje.
28.7.2016 2 (4) (2)OceniAndrej Skušek 
Številke obiskanosti vseh enot KD zavoda je ostalo na ravni iz leta 2012 (GR iz 2013)... Vložki v zadnjih letih so bili precejšnji, rezultati bi morali biti boljši... Občina daje iz leta v leto več denarja za zaposlitve in stroške zavoda... po podatkih iz leta 2015 že 22 zaposlitev?! druge dejavnosti v Krškem posledično dobijo manj denarja... tudi kulturna društva so vse bolj "bosa" na račun kulturnega zavoda... Glavni očitek pretekli vodji zavoda je tako neuspešno trženje programov s čimer bi zmanjšali porabo javnih sredstev...
29.7.2016–3 (1) (4)OceniAleš Suša 
Številka obiskanosti je v lanskem letu rekordna 70.000 obiskovalcev. Zavod je v vseh enotah imel 800 dogodkov. Vložki so bili namenski iz EU in državnih sredstev, pogoj, da so se ta sredstva dobila, so nove zaposlitve. Druge dejavnosti v Krškem dobivajo sredstva predvsem na račun podarjene jedrske rente in ne iz razloga, da bi bila občinska oblast posebej sposobna pri finančnem vodenju občine. "Bos" je predvsem vaš komentar. Kulturna društva so solidno financirana preko razpisov za kulturo, infrastruktura za kulturo pa je v občini Krško bolj bogata kot v katerikoli občini (KDK, Grad, Mestni muzej, Galerija, Glasbena šola, Godbeni dom Krško in Senovo, kulturni domovi Senovo, Brestanica, Dolenja vas, Podbočje). Očitek slabega trženja je neutemeljen in populističen. Pravite, "rezultati bi morali biti boljši". Res, je. Lahko bi bili tudi boljši. Npr. Pahor in Cerar bi lahko bila boljša predsednika, pa sta katastrofalna. Kozmus bi tudi lahko dlje vrgel, NK Krško bi lahko bil tudi višje na lestvici. Bogovič bi tudi lahko manj zadolžil občino. Vi bi tudi morali bolj široko premisliti problematiko, preden pišete komentarje, ki izkazujejo nepoznavanje področja.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava