dolenjska

Na Debelem rtiču letos počitnikovalo 269 dolenjskih otrok

26.7.2016 | 07:35 | L. M.

Obiskovalci z otroci iz 2. izmene na Debelem rtiču. (Foto: OZ RK Novo mesto)

Obiskovalci z otroci iz 2. izmene na Debelem rtiču. (Foto: OZ RK Novo mesto)

Debeli rtič - Letošnjega letovanja na Debelem rtiču preko Območnega združenja RK Novo mesto se je udeležilo 269 otrok, starih od 6 do 16 let, iz vseh dolenjskih osnovnih šol. Letovali so v dveh izmenah, od 10. julija do 17. julija in od 17. julija do 24 julija. V prvih izmeni je bilo 138 otrok, v drugi pa 131, razporejeni so bili v skupine po 12 otrok.

Kot pravi sekretarka OZ RK Novo mesto Barbara Ozimek, program letovanja obsega poleg vsakodnevnega kopanja, in preživljanja časa na plaži tudi zanimive ustvarjalne, športne in druge aktivnosti, ki jih z otroki izvajajo mentorji. Letos so se v delavnicah posvetili zdravi prehrani, prvi pomoči in sproščanju. Posebej dobrodošel je izlet z ladjico v Koper, kjer si privoščijo sladoled in pogledajo mesto, nepozabno doživetje pa je tudi nočno kopanje, ki ga izvedejo z vsako skupino enkrat v času letovanja.

Letovanje za 190 otrok je znatno sofinanciral Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije za otroke, ki imajo pogoste zdravstvene težave, prispevalo je tudi vseh osem občin iz katerih so otroci in starši, za socialno šibke otroke pa so prispevek krile krajevne organizacije RK.

»Organizacija letovanja je tradicionalna v Območnem združenju RK Novo mesto, ker vemo, da na ta način omogočamo marsikomu od otrok prvo izkušnjo obiska morja in vsaj del počitnic brez računalnikov, mobitelov, v naravi z ogromno gibanja in medsebojnega druženja otrok,« pravi Ozimkova.

Vsako leto na obisk letovanja na Debelem rtiču povabimo sofinancerje programa, tako, da so se jim letos pridružili županja občine Šmarješke Toplice Bernardka Krnc, direktorica občinske uprave Vida Čadonič Špelič in vodja kabineta Sara Draškovič iz Mestne občine Novo mesto, župan občine Škocjan Jože Kapler, podžupan občine Šentjernej Janez Selak in predstavnica ZZZS, enota Novo mesto. Otroci v drugi izmeni so jim pod vodstvom mentorjem pripravili prisrčen nastop, jih obdarili z ladjicami, obiskovalci pa so jim prinesli sladkarije in sladoled za vse. Ob druženju z otroki so pripovedovali o vtisih ob doživetjih na morju.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava