Dobrepoljskim folkloristom zlata plaketa s pohvalo

26.7.2016 | 08:40

Dobrepoljski folklorniki.

Dobrepoljski folklorniki.

Beltinci - Preteklo nedeljo je v Beltincih potekalo državno srečanje odraslih folklornih skupin pod naslovom Le plesat me pelji, ki sta jo v okviru 46. mednarodnega folklornega festivala na velikem odru pod krošnjami Beltinskega parka pripravila Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) KUD Beltinci. Na njej se je predstavil prvi del najboljših folklornih skupin Slovenije. Drugi del srečanja bo potekal 15. 10. 2016 v Žalcu.

Na odru Beltinskega parka so se nato predstavile skupine, ki sta jih na podlagi ogleda sedmih regijskih srečanj izbrali državni strokovni spremljevalki Klavdija Žabot in dr. Urša Šivic, njihov program pa je spremljala tričlanska strokovna žirija v sestavi: mag. Simona Moličnik, Tanja Drašler in Petra Nograšek.

V uradnem programu se je predstavilo pet skupin, nekaj tudi z našega območja: Folklorna skupina ŽKUD Tine Rožanc mladi, Ljubljana; Odrasla folklorna skupina KUD Oton Župančič Artiče; Folklorna skupina Klas Prosvetnega društva Horjul; Folklorna skupina Ponikve, Kulturnega društva Dobrepolje, sekcija Ponikve in Akademska folklorna skupina France Marolt ŠOU Ljubljana.

Vse skupine, ki so bile izbrane na državno srečanju in so uspešno prestale tristopenjski sistem selekcije, so prejele zlato plaketo, dve skupini pa sta si po mnenju žirije zaslužili še posebni pohvali: Folklorna skupina ŽKUD Tine Rožanc, Ljubljana je prejela zlato plaketo s pohvalo za glasbeno izvedbo, Folklorna skupina Ponikve KD Dobrepolje pa je prejela zlato plaketo s pohvalo za najbolj prepričljivo predstavitev v celoti.

Na prireditvi, ki se je pričela s povorko vseh nastopajočih po ulicah Beltincev ter nastopom domačinov, sta gledalce pozdravila župan občine Beltinci Milan Kerman in direktor JSKD mag. Igor Teršar.

L. M., foto: Janez Eržen

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava