dolenjska

Kmalu spet Dvorski likovni dnevi

26.7.2016 | 15:20 | L. M.

Ilustrativna slika. (Foto: J. A., arhiv DL)

Ilustrativna slika. (Foto: J. A., arhiv DL)

Dvor pri Žužemberku - Prihodnji teden se v Suhi krajini obeta pomemben kulturni dogodek - Dvorski likovni dnevi. Ti predstavljajo ustvarjalno druženje likovnih umetnikov iz mednarodnega prostora, nastali pa so na pobudo Ane Cajnko, profesorice likovne pedagogike in aktivne likovne ustvarjalke.

Dvorski dnevi potekajo na domačiji družine Rezelj, v idiličnem prostoru ob reki Krki. Letos praznujejo prvo petletko. Jubilejni likovni dnevi se bodo pričeli v torek, 2. avgusta in bodo trajali do petka, 5. avgusta. Na njih bodo sodelovali likovni ustvarjalci od vsepovsod: Ivan Balažević s Hrvaške, Rudi Benetik iz Avstrije, Sead Emrić iz Bosne in Hercegovine, Roberto Faganel iz Italije, Dimitar Malidanov iz Makedonije, iz Slovenije pa: Igor Banfi, Ana Cajnko, Milena Gregorčič, Nadja Osojnik, Jerneja Smolnikar, Janez Štros in Suzana Švent.

Kot v imenu organizatorjev in gostiteljev pravi Anamarija Stibilj Šajn, nacionalno, generacijsko, vsebinsko in slogovno raznoliki avtorji že a priori zagotavljajo pestrost motivov, tehnik, načinov in pristopov likovnega ubesedovanja. Udeleženci delovnega srečanja bodo spoznavali naravne lepote tega okolja, njegovo kulturno dediščino, kulinariko gostiteljev in zanimivosti.

V četrtek, 4. avgusta, bo organiziran t.i. dan odprtih vrat, na katerega so povabili tudi udeležence preteklih srečanj, v petek, 5. avgusta, ob 18. 30 uri pa se bodo 5. dvorski likovni dnevi zaključili s prodajno razstavo na domačiji Rezelj. Na zaključni prireditvi bo avtorje in njihova dela predstavila Anamarija Stibilj Šajn, umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka.

Po prireditvi se bodo sodelujoči avtorji udeležili koncerta francoske skupine Les Contre – Sujets v železolivarni na Dvoru.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava