kronika

Pijan ogrožal pešce, nato se zoperstavljal še policistom

26.7.2016 | 14:15 | L. M.

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Trebanjski policisti so včeraj okoli 19. ure med opravljanjem rednih nalog v Mokronogu opazili voznika osebnega avtomobila Renault 19, ki je z vozilom vijugal po vozišču, sunkovito zaviral in pospeševal, večkrat zapeljal preko bankine in ogrožal ostale udeležence v prometu.

Policisti so zapeljali za kršiteljem in ga ustavljali z modro lučjo in zvočnimi signali, vendar znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z nevarno vožnjo. Pri kraju Hrastovica je neposredno ogrozil žensko in tri otroke, ki so hodili ob levem robu vozišča, saj je tik pred srečanjem s pešci zapeljal na levo stran vozišča in na bankino. V kraju Hrastovica sta policista zapeljala pred nevarnega voznika in ga ustavila. Policist je stekel do vozila in vozniku skušal preprečiti nadaljevanje vožnje. Kršitelj ukazov policista, naj izstopi iz vozila, ni upošteval, vozilo je skušal ponovno spraviti v pogon in nadaljevati z vožnjo. Policist mu je skušal to preprečiti, skozi okno se je nagnil v vozilo, takrat pa je kršitelj sunkovito speljal in policista v vozilu vlekel z vozilom več deset metrov. Lažje poškodovanemu policistu se je uspelo odmakniti od vozečega vozila.

Kršitelj je nadaljeval z vožnjo po gozdnih in makadamskih poteh in po nekaj kilometrih se je vozilo ustavilo. Tudi tokrat ni upošteval ukazov policistov in je skušal vozilo ponovno spraviti v pogon. Policista sta zoper njega uporabila telesno silo in plinski razpršilec in ga obvladala. 35-letnemu vozniku iz Sevnice so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Osumljenec kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi je imel v litru izdihanega zraka 1,44 miligramov alkohola (3 g/kg).

Motorist brez izpita, čelade…

Šentjernejski policisti so včeraj popoldan v Šentjerneju ustavili motorista, ki med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita. Vozil je neregistriran in nezavarovan motor Kawasaki Ninja. Motor so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

‹ nazaj

Komentarji (2)

26.7.2016OceniStojan 
Upam, da bo tale pijani voznik iz Svinjskega imel zadosti časa za razmišljanje v zaprtem prostoru. Bravo za policiste, da so šli do konca. V kakšni drugi državi bi verjetno prišlo prišlo tudi do uporabe strelnega orožja proti temu nevarnemu storilcu.
26.7.2016Ocenipripomba 
V takem slučaju, bi bila uporaba pihalnika, upravičena . Nič čakat.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava