bela krajina

Smučišče Bela odslej v rokah semiške občine in podjetja Smuk

27.7.2016 | 15:10 | Besedilo in fotografije: M. Bezek-Jakše

Smučišče Bela odslej v rokah semiške občine in podjetja Smuk
Smučišče Bela odslej v rokah semiške občine in podjetja Smuk
Smučišče Bela odslej v rokah semiške občine in podjetja Smuk

Semič - Ko se je Iskra lani poleti dokončno odločila, da ne bo več upravljala s smučiščem Bela, ki leži v semiški občini, in je kasneje vse objekte in naprave ponudila v odkup, so na semiški občinski upravi začeli iskati dolgoročne rešitve. Prav tako pa tudi upravljavca, ki bi prevzel zimsko ponudbo in začel razvijati letni turizem.

Junija letos so končno našli rešitev. Na občini so se z Iskro dogovorili, da vodovodno omrežje Srednja vas - Gače s pripadajočimi objekti ter trafo postaji s pripadajočo infrastrukturo za 100.000 evrov in DDV Iskra proda občini Semič, ki mora kupnino plačati do konca februarja 2017. Podjetje Smuk, ki že upravlja s smučiščem Macesnovec v Ratečah, pa se je odločilo, da bo za 180.000 evrov in DDV kupilo ostalo infrastrukturo, torej vse objekte, naprave in opremo na smučišču, kot so sedežnica, vlečnice, gostinski objekti in brunarice, razen štirih snežnih topov, ki jih je Iskra že prodala.

Danes so semiška županja Polona Kambič, direktor podjetja Smuk Igor Rupnik in član uprave podjetja Iskra Peter Goltnik v tukajšnjem kulturnem domu slovesno podpisali pogodbo o nakupu objektov, opreme in naprav na smučišču Bela.

Semiška županja je dejala, da si želijo, da bi tudi javnost pozitivno sprejela te korake. Predvsem pa je apelirala na sosednje občine in podjetja, vrtce in šole, da z nakupom kart pomagajo pri zagonu smučišča. Predvsem pa naj bi se v šolah in vrtcih odločali za športne dneve na Gačah, kjer se je naučil smučati marsikateri Belokranjec in Dolenjec. Seveda pa Bela v prihodnje naj ne bi živela le od smučanja, ampak tudi od poletnega turizma.

‹ nazaj

Galerija (6)

IMG_7559_1_1
IMG_7569_2_1
IMG_7570_3_1
IMG_7572_4_1
IMG_7575_5_1
IMG_7576_6_1

Komentarji (3)

27.7.2016Ocenibralec 
Sedaj pa bo snega in denarja.
28.7.2016Oceniizi 
In potem svizec zavije čokolado............
28.7.2016Ocenimeterolog 
Nadmorsk višina ne omogoća rentebilnega smučisca , stran vrzen denar kot će večkrat . ŽAL ŽAL JE TAKO , IŽAL , ŽAL

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava