kronika

FOTO: V Šentrupertu kriminalisti; Gole: "Pod drobnogledom LPC Puščava"

28.7.2016 | 12:45 | J. S.

Okoli poldneva so bila vrata občine v Šentrupertu zaklenjena. Okoli zgradbe ni bilo ne policijskega traku niti ni bilo videti kriminalistov. (Foto: J. S.)

Okoli poldneva so bila vrata občine v Šentrupertu zaklenjena. Okoli zgradbe ni bilo ne policijskega traku niti ni bilo videti kriminalistov. (Foto: J. S.)

Šentrupert - Na šentrupertski občini so se danes oglasili kriminalisti, smo neuradno izvedeli. Informacijo smo preverili na Policijski upravi (PU) Novo mesto, kjer so nam pojasnili, da kriminalisti novomeškega Sektorja kriminalistične policije na podlagi sodne odredbe opravljajo hišne preiskave stanovanjskih in poslovnih prostorov na desetih lokacijah na območju PU Novo mesto. V hišnih preiskavah sodeluje trideset kriminalistov in policistov.

Kot so še pojasnili, so aktivnosti usmerjene v zbiranje obvestil in dokazov za utemeljitev sumov kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, oškodovanja javnih sredstev, goljufije na škodo Evropskih skupnosti, zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in ponareditve ali uničenja poslovnih listin. Do tega trenutka v okviru hišnih preiskav nikomur ni bila odvzeta prostost ali odrejeno pridržanje, je na naše poizvedovanje odgovorila Alenka Drenik s PU Novo mesto.

Sicer so kriminalisti predkazenski postopek začeli v lanskem letu, je še pojasnila Drenikova, zbirajo pa obvestil in dokaze ter izvajajo druge ukrepe na podlagi usmeritev in navodil Okrožnega državnega tožilstva Novo mesto.

Dodano ob 11.35

V okviru današnje preiskave so se kriminalisti oglasili tudi na sedežu Energetike Šentrupert. (Foto: J. S.)

V okviru današnje preiskave so se kriminalisti oglasili tudi na sedežu Energetike Šentrupert. (Foto: J. S.)

Šentrupertski župan Rupert Gole je v izjavi za javnost potrdil, da so kriminalisti v prostorih njihove občine, kjer so zasegli dokumentacijo, povezano z izgradnjo Lesno predelovanega centra (LPC) Puščava.

»Nosilec LPC Puščava je sicer podjetje Ahouse, ki je s strani občine pridobilo stavbno pravico," še pravi Gole in zapis sklene, da bodo več informacij podali v prihodnjih dneh.

Dodano ob 12.45

Ob našem obisku v Šentrupertu so bila okrog 12. ure vrata občine oz. občinske uprave še vedno zaklenjena, kriminaliste smo opazili tudi na sedežu Energetike Šentrupert, javnem podjetju v 100-odstotni občinski lasti.

Sicer pa smo neuradno še izvedeli, da so kriminalisti preiskave v Šentrupertu začeli že pred 6. uro zjutraj.

‹ nazaj

Galerija (5)

Preiskave Sentrupert_ 001
Preiskave Sentrupert_ 002
Preiskave Sentrupert_ 003
Preiskave Sentrupert_ 004
Preiskave Sentrupert_ 005

Komentarji (12)

28.7.2016 2 (2) (0)Ocenihanzi 
KPD Dob je blizu.....
28.7.2016 1 (3) (2)Ocenimiha 
Sama hvala za tega Goleta,kjer dim je tudi ogenj.Vse ostane v družini,a ni žena arhitekt in ima svojo firmo,če vidiš da lahko malo po svoje obračaš in sebi v prid dokler se ne vjameš na limance.Prej pa sama hvala za župana,a očitno tudi njemo diši denar.
28.7.2016 1 (1) (0)Ocenijoze 
Iz tega ne bo nič samo mediji imajo kaj pisat,čez en teden bo vse tiho pa ljudi zavajajo.
28.7.2016–1 (1) (2)OceniDrot 
S tem je Rupert Gole dokazal, da je res en najbolj inovativnih županov pri nas, ki zna občino voditi kot podjetje in je lahko zgled drugim ...
28.7.2016 2 (2) (0)OceniPlagiat 
Vse težave izhajajo iz nas samih. Bistvo vsake krize tiči v sistemu vrednot posamezne civilizacije. To velja za vsa področja, za osebno, družinsko, in za vse plasti vseh skupnosti, v katere smo vpeti.
28.7.2016 1 (1) (0)Ocenikorli 
bojo počas polovil te podgane
28.7.2016Ocenimakalonca 
Ne se prehitro veselit, to je šele preiskava, kje sta šele ovadba in obtožba. Vprašanje, če bo kaj iz tega.
29.7.2016OceniMM 
Še en šerif sistema "prijetno domače" slovenske lokalne samouprave. Le kdaj se bo piramidna shema "župana v vsako slovensko vas" sesula? Koliko časa bodo še ovce ponižno plačevale račune skorumpirani klientelistični klepotomanski jari gospodi?
30.7.2016 1 (1) (0)Ocenidrago 
samo vprašanje časa je bilo kdaj bojo prišli kriminalisti... če se premirja z sosednimi občinami šentrupert ni naredu ničesar razen kozolcev...vse drugo je šlo v žepe.....
4.8.2016Ocenisuper 
ahouse:TIS Slovenije ga ne pozna, Bistrica 80 ni zadetkov, kot da gre za slamnato podjetje+ v stečaju. Pravi čas?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava