kronika

Pijan kolesar v bolnišnico

29.7.2016 | 10:30 | M. L.-S.

Pijan kolesar v bolnišnico

Novo mesto - Policisti Policijske postaje Krško so bili včeraj okoli 10. ure obveščeni o prometni nesreči v Leskovcu pri Krškem. Ugotovili so, da je 64-letni kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom, padel in se poškodoval. Poškodbe glave in rok so mu oskrbeli v bolnišnici. 64-letni moški je imel v litru izdihanega zraka 1,01 miligramov alkohola. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Odklonil alkotest

Nekaj po 19. uri se je zgodila prometna nesreča pri Karteljevem. 55-letni voznik kombiniranega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v brežino. Povzročitelj nesreče je odklonil opravljanje preizkusa alkoholiziranosti in strokovni pregled. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zasegli vozilo

Med kontrolo prometa v okolici Krškega so nekaj po 17. uri policisti ustavili 69-letnega voznika osebnega avtomobila Škoda Felicia. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,34 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava