kronika

Streli usodni za 39-letnega moškega, streljanje neuradno v romskem naselju Šmihel

30.7.2016 | 08:50 | J. S., foto: L. M.

V romskem naselju Šmihel je včeraj prišlo do strelskega obračuna.

V romskem naselju Šmihel je včeraj prišlo do strelskega obračuna.

Novo mesto - Ponoči so, po neuradnih informacijah v romskem naselju Šmihel, odjeknili streli. Obračun je bil usoden za 39-letnega moškega, 20-letnik se še vedno zdravi v novomeški bolnišnici, 18-letnega osumljenca pa so pridržali.

Na Policijski upravi Novo mesto so pojasnili, da so bili včeraj okoli 23. ure bili obveščeni, da naj bi v naselju v okolici Novega mesta prišlo do spora in streljanja. Dve osebi sta bili prepeljani v novomeško bolnišnico. Zaradi poškodb s strelnim orožjem je 39-letni moški v bolnišnici umrl, 20-letni moški pa je hudo poškodovan in se še zdravi v bolnišnici.

Kot je še povedala Alenka Drenik, je bilo na kraj takoj napotenih več policijskih patrulj. Policisti so vzpostavili javni red in mir, zavarovali širše območje ter začeli s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev storilca. Že ponoči so tako novomeški policisti 18-letnemu osumljencu odvzeli prostost in odredili pridržanje. O dogodku sta bila obveščena tudi preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec, ki sta se udeležila ogleda. Preiskovalna sodnica je za pokojnega odredila sodno obdukcijo.

Kriminalisti in policisti sicer danes nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin, je še sporočila Drenikova, po zaključeni preiskavi pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

‹ nazaj

Galerija (6)

Smihel
Smihel1
Smihel2
Smihel3
Smihel4
Smihel5

Komentarji (6)

30.7.2016 10 (10) (0)Ocenibutec&butec 
Socialna je kriva, za čigav denar pa kupujejo orožje.
30.7.2016OceniŠmihel 
Šmihel ni naselje v okolici Novega mesta. Šmehel je ulica v NM.
30.7.2016–8 (1) (9)OceniIve 
Novinarji zakaj povdarjate ROMSKO NASELJE??? Širite nestrpnost!! Če se kaj zgodi v kateri drugi skupnosti tega ne povdarjate!!
31.7.2016 5 (5) (0)OceniBralec 
Končno eni, ki napišete "romsko naselje". Zakaj se pa ne bi videlo, kdo v okolici Novega mesta naredi večino "pizdarij". BRAVO :-)
31.7.2016 3 (3) (0)Oceniggg 
Premajhen sanitarni kontejner so dobili. Še hiško jim zgraditi, pa socialno pomoč povečati, da si bo lahko cigobanda še top kupila.
31.7.2016 2 (2) (0)Ocenibojan 
pa tako romantično ime "pot v gaj" imajo, drugače je vse prej kot to.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava