kronika

Šest poškodovanih v prometnih nesrečah; gorelo strnišče

30.7.2016 | 19:10 | J. A.

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Danes ob 6.27 se je v Podturnu pri Dolenjskih Toplicah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Dolenjske Toplice so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom iz vozila rešili eno ukleščeno osebo, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine, počistili cestišče ter pomagali reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovanih oseb. Reševalci NMP ZD Novo mesto so oskrbeli dve poškodovani osebi in ju odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Nesreči na avtocesti

Ob 7.36 je na dolenjski avtocesti med priključkoma Grosuplje in Višnja Gora osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana so zavarovali mesto nesreče, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi dveh poškodovanih oseb, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi in nudili pomoč cestnemu podjetju pri sanaciji posledic prometne nesreče s cestišča. Reševalci NMP Ljubljana so na kraju oskrbeli dve poškodovani osebi in ju prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 10.07 je na avtocesti Ljubljana-Novo mesto v smeri Novega mesta pri naselju Gorica na Medvedjeku v občini Trebnje voznik z osebnim vozilom prebil odbojno ograjo in se prevrnil po brežini v dolino. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi, ki so ju reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje in Novo mesto oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v novomeško bolnišnico. Gasilci PGD Trebnje so izvedli požarno varovanje, odklopili akumulator in pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanih oseb.

Gorelo strnišče

Ob 14.26 je v Cundrovcu v občini Brežice gorelo strnišče. Požar na površini okoli enega hektarja so pogasili gasilci PGD Brežice okolica, Bukošek, Globoko, Dečno Selo, Župeleve, Spodnja Pohanca in Kapele.

Ostal v dvigalu

Ob 11.32 je v dvigalu na Cesti 4. julija v Krškem ostala oseba. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so jo s tehničnim posegom rešili.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava