gospodarstvo

Revozovi delavci na tritedenski poletni kolektivni dopust

31.7.2016 | 11:25 | L. M.

Ilustrativna slika. (Foto: BDG, arhiv DL)

Ilustrativna slika. (Foto: BDG, arhiv DL)

Novo mesto - Revozovi zaposleni se tudi letos odpravljajo na poletni kolektivni dopust - od jutri pa do 21. avgusta. Med kolektivnim dopustom bodo v tovarni potekala številna dela, povezana z zagonom proizvodnje novega modela Clio 4. Z vnovično proizvodnjo bo 2200 Revozovih zaposlenih uradno začelo 22. avgusta.

Ker gre pri ustavitvi in zagonu proizvodnje za postopen proces, bo pri njenem vnovičnem zagonu med nekaterimi deli proizvodnje prišlo do enodnevnega zamika.

V tovarni bodo sicer med omenjenim dopustom opravljali dela, povezana z zagonom proizvodnje Clia 4, pri katerih bo v povprečju sodelovalo 200 Revozovih sodelavcev in 400 zunanjih izvajalcev. Možno je tudi, da bodo omenjena naložbena dela do konca leta zahtevala še posamezne prilagoditve programa proizvodnje, poroča STA.

Zaposlovali bodo

V Revozu, kjer izdelujejo vozili Twingo in Smart Forfour, nameravajo tudi zaradi okrepitve proizvodnje na 44 vozil na uro zaposliti še več kot sto novih delavcev, nato pa zaradi zagona proizvodnje novega Clia 4 - predvidoma do konca leta - še najmanj 400 teh, kar bo približno ustrezalo zagonu dodatne polovične nočne izmene.

V Revozu sicer zdaj obratujejo v dveh izmenah in v dveh tretjinah izdelujejo avtomobilski model Twingo, v tretjini pa Smart Forfour. Na uro izdelajo 40 vozil oz. približno 570 dnevno. Začetek proizvodnje Clia 4 v Novem mestu predvidevajo februarja prihodnje leto. Sicer pa so omenjeni model v njegovi starejši izpeljanki v Revozu izdelovali med letoma 1993 in 2015.

Do spremembe je prišlo tudi v Revozovi upravi. To je namreč zapustil njen predsednik Patrice Haettel. V ponedeljek ga bo nasledil Raynald Joly, dozdajšnji industrijski direktor oz. namestnik predsednika Renaultovega projekta Kitajska, Haettela pa so v začetku junija imenovali za industrijskega direktorja Renaultovega pola sever-vzhod, so še povedali v Revozu.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava