nogomet

Zgodovinska točka Brežic, zmaga Krke

7.8.2016 | 10:00 | I. V.

Brežičani so drugoligaško zgodbo začeli z remijem. (Foto: B. B./arhiv DL)

Brežičani so drugoligaško zgodbo začeli z remijem. (Foto: B. B./arhiv DL)

Brežice, Novo mesto - Včeraj se je začelo prvenstvo tudi v drugi slovenski nogometni ligi in že v prvem krogu so nogometaši Brežic - Term Čatež, ki so se ob koncu minule sezone veselili zanje zgodovinskega uspeha, uvrstitve med drugoligaše, osvojili prvo drugoligaško točko - na gostovanju na Ptuju so remizirali s tamkajšnjo Dravo z 2:2.

Začetek srečanja ni bil ravno po željah posavskih nogometašev, saj so domačini z zadetkom Adnana Bašiča povedli že v 15. minuti, a je Stane Turk štiri minute kasneje že izenačil. Nov hladen tuš so Brežičani doživeli v 36. minuti, ko je Bašič zadel še v drugo. Plod velike želje po uspehu na prvi drugoligaški tekmi je bil drugi izenačujoči zadetek Brežičanov v 62. minuti, ko je mrežo domačega vratarja Štefkoviča zatresel Blaž Žerjav, ki je tako postavil tudi končni izid srečanja.

Precej manj zgodovinska pa je bila tokratna tekma Krke v Veržeju, kjer se je polčas končal brez zadetkov, med odmorom pa je bil najbrž novomeški trener Iztok Kapušin v garderobi precej glasen, saj je bila igra Krkinih nogometašev v nadaljevanju bolj učinkovita, v vsega štirih minutah pa so dosegli kar tri zadetke in tako odločili srečanje - mrežo domačinov so zatresli Karlo Ivančič v 54. minuti, Jan Novak dve minuti kasneje in Matej Potokar dve minuti po Novakovem zadetku. Piko na i je za zmago Krke s 4:0 tri minute pred koncem tekme postavil še Matej Trščinar.

Že v drugem krogu bo na sporedu prvi posavsko-dolenjski dvoboj - Brežice Terme Čatež in Krka se bosta med sabo pomerila v soboto ob 17. uri v Brežicah.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava