kolesarstvo

Oslabljena Adria na Češko

10.8.2016 | 09:05 | M. L.-S.

Czech Cycling Tour 2015 (Foto:Mario Stieh)

Czech Cycling Tour 2015 (Foto:Mario Stieh)

Novo mesto - Medtem ko bodo danes oči slovenske in svetovne kolesarske javnosti uprte na posamični kronometer na olimpijskih igrah v Riu de Janeiro, se Adriina članska ekipa odpravlja na močno dirko prve kategorije Czech Cycling Tour. Žal pa novomeška ekipa potuje na dirko oslabljena, saj so posledice padca Domna Novaka na nedavnem kriteriju v Šenčurju večje, kot je sprva kazalo.

Ko bo trener Mervar Boštjan prijavljal ekipo za nastop na dirko po Češki, bo na olimpijskih igrah v Riu de Janeiro že na progi do lani Adriin kolesar Primož Roglič. Nastopil bo še na zadnji preizkušnji cestnih kolesarjev in sicer na 54,6 km dolgem kronometru. Do lani član novomeške ekipe sodi celo v širši krog dobitnikov medalj. Spopasti se bo moral z zvezdniki kot so Christopher Froome, Fabian Cancellara, Tony Martin in še mnogi drugi.

KK Adria Mobil se še naprej trudi vzgojiti kolesarje kot so Primož Roglič, zato se udeležuje močnih dirk doma in v tujini. Naslednja dirka Czech Cycling Tour se prične  jutri. Žal ekipa na dirko odhaja oslabljena. Domen Novak je na prisilnem počitku, saj si je minuli teden pri padcu poškodoval kolk. V ekipi bodo tako: Radoslav Rogina, Jure Golčer, Gašper Katrašnik, Matej Drinovec, David Per, Gorazd Per in Jon Božič.

Štiridnevna dirka se bo pričela z vse bolj popularnim ekipnim kronometrom. Trener Boštjan Mervar je pred odhodom na Češko dejal: »Na tej  dirki smo nastopili že lani, vendar nismo pustili preveč dobrega vtisa. Ravno smo se vrnili s Kitajske, ki nam je pobrala veliko moči. Letos želimo popraviti vtis in si želimo dobrih uvrstitev. Žal ne moram računati na Domna Novaka, kar je za nas velik hendikep.«

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava