Po enem letu vendarle našli vodjo urada

12.8.2016 | 13:05

Foto: B. B., arhiv DL

Foto: B. B., arhiv DL

Novo mesto - Urad za družbene dejavnosti MO Novo mesto, ki zajema področja šolstva in izobraževanja, mladine, zdravstva in socialnega varstva, športa, predšolske vzgoje, romske problematike, visokega šolstva in kulture, je bil od reorganizacije občinske uprave (OU) julija lani brez vodje oz. je to funkcijo opravljala direktorica OU Vida Čadonič Špelič.

Občina je javni natečaj za vodjo objavila aprila letos, dobili so 19 prijav, od teh je vse pogoje izpolnjevalo devet kandidatov. »S sklepom o izbiri z dne 29. 6. 2016 je bila izbrana dr. Jana Bolta, univ. dipl. pravnica, kot najbolj strokovno usposobljena kandidatka, saj je dosegla najvišje število točk. Delati bo začela 16. septembra. Njene delovne izkušnje obsegajo delo pri notarju Aleksandru Mrazu v Celju, delo na višjem sodišču v Ljubljani in delo pri odvetniku Janezu Starmanu v Kopru,« so za Dolenjski list pojasnili iz županovega kabineta.

Dodano 16. avgusta:

Z MO Novo mesto so sporočili, da bo Jana Bolta vodenje urada za družbene dejavnosti prevzela danes in ne 16. septembra.

M. M.

Komentarji (49)

13.8.2016 4   (14)   (10)   Ocenidajte no.. 
Župan in klika A ste v svojem mandatu naredili kaj drugega, kot zaposlil kake deset svojih ljudi?Pa tako ste pljuval po predhodnih županih.Vaše vodstvo je ena velika žalost
13.8.2016–4   (10)   (14)   Oceniobčan 
To vodstvo je največji fijasko vseh časov od leta 45 dalje dalje....To govorim že od samega začetka. Nikakor nihče izmed teh ne sme v bodoče niti blizu korita! če hočemo mestu dobro.....totalno jih je treba odrezat čisto vse ki so sedaj v španoviji..do zadnjega.
13.8.2016–5   (10)   (15)   Oceniobčan 
tak kup nesposobnosti, klijantelizma, nepotizma in vseh - raznih negativnih izmov težko da boš našel kjer koli v sloveniji. Sramota. Pa tako je in še zdajšnji župko pluva po vseh prejšnjih.....sam je s svojo ekipo "ožjih sodelavcev " prava katasrofa in polomijada tega mesta..
13.8.2016 5   (12)   (7)   OceniJure 
Resnično me veseli, da se kandidate izbira na podlagi strokovne usposobljenosti. Na splošno sem zelo zadovoljen z zdajšnjim vodstvom. Toliko, kot je bilo za občino dobrega storjeno v tem mandatu, ni bilo v vseh prejšnjih skupaj. Če bo šlo tako naprej, se nam obeta zelo svetla prihodnost.
13.8.2016 3   (8)   (5)   OceniPRAVNIK 
KONČNO STROKOVNO KADROVANJE TUDI V NOVEM MESTU
13.8.2016–2   (8)   (10)   Ocenikorl 
Tako kot je že reku negdu prej, vstrajna vsakdnevna samohvalna promocija na osnovi O narjenga in debilnega vodenja občine .pa vi kr talajte minuse- seb jih talate meščanski podgurci :):):) zatu pa živi9mo kut živimo in ns nihče ne hebe niti 2 postou ljubljani kter kretenizem da tu ni res.vsi se nm smejejo okul..taku pa taki prspevate ku tlke gor nabijate minuse inkomentirate bedarije. pa sj ma sak prou po svoje sam da vidš sranje pa mu ploskaš in slabš živiš zard tega tu je pa adijo pamet in karakter.butale občina.
13.8.2016 5   (8)   (3)   OceniJure 
Prav ljudje kot si sam in "negdu prej" (se križam nad nepoznavanjem osnov slovnice; mimogrede, to ogromno pove o tebi) zavirajo napredek v tej prelepi državici. Ker je potrebno čisto vsakega, ki nakaže, da mu gre za napredek, takoj pohoditi. Ker so bolj pomembni "naši in vaši", kot karkoli drugega. In res sem vesel, kot sem že prej omenil, da bo oz. je to v naši občini končno postalo zgodovina. Plevel se je v preteklih letih čisto preveč razrasel.
13.8.2016–4   (7)   (11)   Oceniobčan 
jure,res velik plevel se je raspasel zdaj : klijantelistični, nepotistični in opurtunistični. Epidemija:) Za nekatere "malomeščanske podgurske fensi intelektualce" tu na forumu- ki so jim ti izrazi tuji...pa google brskalnik. Tam bomo lahko izbrskali po naslednjih lokalnih volitvah , razne zanimive članke in osebe tega "izredno uspešnega transformacijskega" malo - meščanskega obdobja- mace. kadra 2014-2018, ko se je veliko govorilo, naredilo pa- NIČ, še več pokradlo, kar se je še pokrasti dalo.Tako- na všečen, fensi način. Študentsko in turistično, nevladno:) Lp dežurni macedonci.
14.8.2016 6   (7)   (1)   Oceniopazovalec 
Spet nisi vzel tablet !
14.8.2016–7   (1)   (8)   Oceniobčan 
Opazovalc, kaj si duhovit do amena. kaaaakšen smisel za humor...:):) Pravi "podgurski malomeščan zabavljač..." :)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava