dolenjska

Novomeška občina razpisuje štipendije in enkratne denarne pomoči

12.8.2016 | 16:00 | J. A.

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Novo mesto - Mestna občina Novo mesto je na svoji spletni strani ta teden objavila razpis za podelitev izrednih štipendij in enkratnih denarnih pomoči. S tem želi pomagati perspektivnim mladim, ki bodo imeli z novim sistemom štipendiranja priložnost, da razvijajo svoje posebne talente.

Denar so namreč prednostno namenili posameznikom, ki dosegajo izjemne dosežke na različnih področjih, kot so kultura, umetnost, šport in znanost. Kandidati lahko vloge oddajo do 7. oktobra 2016, pravijo na občini.

Župan Gregor Macedoni ob tem izpostavlja: "Mestna občina Novo mesto v proračunu ponovno odpira posebno postavko za štipendiranje oz. enkratno denarno pomoč perspektivnim posameznikom. S tem uresničujemo del strategije na področju mladine, ki smo jo sprejeli konec lanskega leta. Pri izbiri štipendistov v nasprotju z državnimi ali kadrovskimi štipendijami ne bo v ospredju učni uspeh, temveč bodo imeli prednost izjemni dosežki, ki spodbujajo razvoj ali promocijo občine na različnih področjih, kot so kultura, umetnost, šport in znanost.«

Za izjemne dosežke na posameznem področju štejejo najvišja mesta na državnem tekmovanju, udeležba ali najvišja mesta na mednarodnem tekmovanju, priznanja za najboljše raziskovalne naloge, nagrajeno znanstveno raziskovalno, razvojno ali umetniško delo, objave znanstvenoraziskovalne naloge v strokovni reviji ali zborniku, drugi izjemni dosežki.

O vsakem primeru bo odločala neodvisna komisija, ki jo bo imenoval župan. Komisija bo, v skladu z razpoložljivimi sredstvi, odločala tudi o višini štipendij. Znesek za štipendiranje bo mogoče v primeru večjega števila kakovostnih prijav tudi povečati.

‹ nazaj

Komentarji (24)

14.8.2016–12 (4) (16)Oceniobcan 
Hahaha...neodvisna komisija ki jo bo imenoval zupan. Hahahaha....ne me smejat. Kaj bo neodvisna hahaha. Sped dobrikanje in apilanje na struno studentov. Oziroma kupivanje glasov. Seveda to vwlja le za njihove elitne mlade. Nm mladina se namrec deli na nase in ostale. Ta raspis je narejen za 'nase.":)
14.8.2016–11 (0) (11)Oceniobčan 
dežurni janček kaj vrtiš ta števc Še sam sem si prpokal minus da jih bo čim več:):):)če boš zdaj lahko zarad tega lažje spal:) Kteri otroci ste vi rotovžani, Saj ni čudno potem da je kot je:)Otroci v peskovniku bedarij....
14.8.2016 4 (4) (0)OceniJure 
Da lokalno okolje podpira in vzpodbuja perspektivne posameznike, jim pomaga pri nadaljnjem razvoju, je zelo pomembno. S tem se vlaga v prihodnost. Ne pravijo kar tako, da na mladih svet stoji. Prav je, da občina pri tem odigra svojo vlogo. In edino pravilno je, da pri dodelitvi štipendije ni poglaviten končni uspeh. Potrebno je pogledati širšo sliko. Vsekakor super novica, vreda pohvale.
14.8.2016–8 (0) (8)Oceniobčan 
Sam kaj ste sfaljeno prozorni :):)...še golfat ne znate. več kot je minusov, bolj vas bezlam iz lukenj...podrepne muhe rotovške . Več minusov - več zadetkov v polno. Točno tam kjer vas najbolj peče...:)Minusi so le potrdilo da sem zadel...:)
14.8.2016–9 (0) (9)Oceniobčan 
Janči , pardon Jurči vspodbuja posameznike ja - VAŠE :):) Se strinjam. 1000 %.:) In potem zopet nabijanje samohvale tu po portalu....hahaha ktera naivnost:) Ni čudno da se imamo kt se imamo v MONM , ostali "ne" posamezniki:)
14.8.2016–13 (0) (13)Oceniobčan 
Tudi župko je bil stimuliran že od svojga 16 leta preko študent. servisa kot perspektiven birokratski študentek NM, , pa evo kaj na koncu pride - VEN. To kar imamo danes...če bodo s tem denarjem ustvarjeni taki" kadri" v bodoče kot nam danes vladajo, MONM , kamen na kamnu ne bo ostal od tega lepega mesta.:) 650 let bo šlo v temo....:)
15.8.2016 8 (9) (1)Oceničiro 
Ej model občan, dej oladi, k ti folk ne more toliko minusov potalat kolkor lahko ti neumnosti napišeš : )
15.8.2016–8 (0) (8)Oceniobčan 
Občan ma vas rad. Fse z 100 nicki in tiste z enim .:):) :) MInuse si pa sami sebi pišete /š...Podgurje je moje murje . Zarukanost, zaplankanost in naivnost, ter lopovščino pa tud...jaz že lahko ohladim, zmrznili bodo pa drugi ob času osorej....:) Lp bolan ba , čirenda. alias jan...
15.8.2016OceniPudgurc iz mejsta 
Djte njeht, kaj se grjeste. Ma js mislim da nam je zdj veliku lepše. Imamo kvalitetnu živenje. Zdravo tud. Čist zrk, pitno vodo, veliku je narjenga , folk je srečen vsi smo zadovolni,mamo se radi vsi med sabo, nuben ne krade ma u piko. Tisti pa ku niso nj se pa preselijo u Bresce, Kršku Trebne Lublano . Nj nas pustijuo tuki u podgurji da žvimo taku kut sami hočmmo.Rad mam tu mejstu in podeželje. Ablast pa tud spoštujem in vdanu poslušam. lepu nm je u Nov mejst žvet tud župana mamo fejst. Ogromnu je naredu za ns neavedne abčane. Mamo ga radi in vladu nm bo še 100 lejt. Nm bo pa lepu z njim
15.8.2016 3 (3) (0)Oceništiri in šest 
bolj motenega človeka v življenju še nisem videl

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava