kolesarstvo

Katrašnik osmi, Kump povlekel Modolo do zmage

13.8.2016 | 10:50 | B. B.

Foto: Jan Brychta

Foto: Jan Brychta

Novo mesto - Kolesarji Adrie Mobil te dni nastopa na dirki prve kategorije po Češki. Zmagovalca včerajšnje, druge etape je odloči sprint cele skupina. Z izdatno pomočjo Marka Kumpa ga je dobil njegov moštveni kolega Italijan Sacha Modolo Lampre Merida. Zadovoljna je tudi Adria Mobil, saj je bil Gašper Katrašnik osmi.

Kmalu po startu se je na čelu izoblikovala skupina šestih kolesarjev, ki so bežali skoraj ves dan. Ameriška ekipa Cannondale-Drapac Pro Cycling Team, ki je zmagala na ekipnem kronometru, je ves dan kontrolirala položaj in branila vodilna mesta po prvi etapi. Ubežnikom ni dovolila, da bi si nabrali preveliko prednost. Ujeli so jih nekaj kilometrov pred ciljem in sledil je sprint glavnine. Najboljši sprinterski vlak je uspel Lampreju za katere nastopa tudi Novomeščan Marko Kump, ki je bil zadnji mož, ki je povlekel Sacha Modola do nove zmage. Le nekaj metrov za njim je bil Gašper Katrašnik, ki je bil osmi.

Po etapi je dejal: »Etapa je bila na začetku precej razgibana, zadnjih 50 km pa popolnoma ravna. Kolesarji Cannondalea so cel dan nadzirali dirko, na koncu pa je sledil sprint. Kolegi iz moštva so mi pomagali do dobre pozicije pred zadnjim zavojem, na koncu pa je bilo vse skupaj dovolj za 8. mesto«.

Današnja etapa bo zahtevnejša in lahko se zgodi, da Cannondale-Drapac Pro Cycling Team ne bo več zasedal prvih pet mest v skupni razvrstitvi.

Rezultati

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava