»Trajbar« Jon Božič preganjal Lampre

15.8.2016 | 11:15

Foto: Mario Stiehl

Foto: Mario Stiehl

Novo mesto - Z etapo Olomouc – Dolany se je končala 8. dirka po Češki. V zadnji etapi je bil najboljši Belgijec Baptiste Planckaert. V razburljivem sprintu se je odlično znašel tudi Radoslav Rogina iz novomeškega kluba Adria Mobil, ki je bil peti. Skupni zmagovalec dirke je postal Italijan Diego Ulissi in s tem zabeležil svojo sedmo zmago v tej sezoni.

Kot je sporočil Srečko Glivar, ko so v Olomovcu nekateri kolesarji še srkali zadnje požirke kave, se je v ospredju dirke že izoblikovala skupina šestih kolesarjev. Zamudniki, med katerimi je bil tudi kasnejši zmagovalec Baptiste Planckaert, so s pomočjo spremljevalnih vozil komaj ujeli glavnino. Med ubežniki, ki so na čelu prebili večji del etapea je bil tudi Novomeščan Jon Božič. Mladega novomeškega kolesarja sicer zadnje čase videvamo tudi kot pripravnika v lovskem društvu Gorjanci. Njegova zadolžitev na lovu je, da »laja« in opravlja delo »trajbarja«, je hudomušno dodal Glivar. Skratka, ubežniki »z lovskim pomočnikom na čelu« so si privozili dobrih pet minut prednosti, kar pa ni zadostovalo za končni uspeh, saj je ekipa Lampre Merida tudi s Kumpovo pomočjo narekovala tempo in jih držala na varni razdalji ter jih 20 km do cilja ujela. Zaključni krogi v Dolanyu niso naredili pričakovane selekcije in vrstni red v skupni razvrstitvi se skorajda ni spremenil. Sprint glavnine je dobil Belgijec Baptiste Planckaert.

V boj za stopničke se je tokrat podal tudi kapetan Adrie Mobil Radoslav Rogina. Zadnje metre na dirki je opisal takole: »Včeraj mi je malo zmanjkalo, da pridem med prve tri. Imel sam dobro pozicijo pred sprintom, ampak sam na manj kot 100 m do cilja zapel s kolesarjem iz Verve in se komaj obdržal na kolesu. Pred samo črto sta mi še dva kolesarja prišla mimo.« Skupno prvo mesto je zadržal Italijan Diego Ulissi, Radoslav Rogina in Jure Golčer pa sta zasedla skupno 16. oz. 17. mesto, je zapisal Glivar.

Rezultati dirke

Kolesarje KK Adria Mobil konec meseca čakata pomembni dirki doma, in sicer prihodnjo soboto, 27. avgusta, dirka Okoli Grma, dan kasneje pa še dirka Hrvaška – Slovenija, ki zajema pot od Zagreba do Novega mesta.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava