ostali športi

Dior MS na vajetih Igorja Novaka zmagovalec Pokala Rudolfa Maistra

16.8.2016 | 08:00 | L. M., foto: N. in T. Medle, B. Vranić

Zmagovalca pokala Rudolfa Maistra.

Zmagovalca pokala Rudolfa Maistra.

Šentjernej, Lenart - V nedeljo, 14. avgusta, je Konjeniško društvo Slovenske gorice Lenart priredilo kasaške dirke na hipodromu Polena v Lenartu. Osrednji točki sta bili tradicionalna dirka voznic za Pokal Agate ter dirka za Pokal Rudolfa Maistra. Spet so se dobro odrezali tudi šentjernejski tekmovalci.

V drugi točki sporeda je kljub zapletom v zadnjem ovinku pred ciljno ravnino Anja Medle pripeljala Concord Jeta do 2. mesta s kilometrskim časom 1.21,7 na razdalji 1600 metrov. V tej dirki je nastopil tudi Los Angeles iz hleva Judež in osvojil 4. mesto s kilometrskim časom 1.21,8. V tretji točki sporeda se je Andrej Simončič s kobilo Rucoeo Spritz (IT) veselil 2. mesta z odličnim kilometrskim časom 1.17,6 na 1600 metrov.

Voznice pokala Agata Lenart.

Voznice pokala Agata Lenart.

Četrta točka sporeda je bila rezervirana samo za voznice, ki so se pomerile v dirki za Pokal Agate. Barve Konjeniškega kluba Šentjernej so zastopale tri voznice in se vse uvrstile med prvih pet. Drugo mesto je osvojila Anja Medle s kobilo Sharon and Glory (IT) s kilometrskim časom 1.17,7 na 1600 metrov. Vesna Šuštaršič je kobilo Olivo BE (IT) pripeljala do 4. mesta s časom 1.18,1, 5. mesto pa je pripadlo Lani Zrinjanin in Gingersnapu s časom 1.18,5.

V peti točki sporeda so se slovenski kasači pomerili v dirki za Pokal Rudolfa Maistra. Dior MS je na vajetih Igorja Novaka ponovno zablestel, vodil dirko od štarta do cilja in zmagal s časom 1.19,3 na distanci 1600m.

V zadnji točki dneva – dirki francoskih kobil - sta Anita (FR) in Jože Judež s 6. mestom in izidom 1.22,5 na dolgi razdalji 2600 metrov zaključila uspešen tekmovalni dan, ko so vsi konji, ki so zastopali Konjeniški klub Šentjernej, zasedli nagrajena mesta. Kot pravita Rok Hočevar in Lana Zrinjanin, ki sta sporočila naštete rezultate, upajo, da bo tako tudi 28. avgusta na domačih dirkah za Jernejevo v Šentjerneju!

‹ nazaj

Galerija (3)

Dior MS in Igor Novak, Lenart 14.8. 2
Voznice Pokal Agata, Lenart 14.8.2016
Zmagovalca Pokala R. Maistra

Komentarji (1)

16.8.2016OceničESTITKE 
Pred letom konj z naduho.Letos po zdravljenju z Dobrodihom ponovno zmaguje in podira rekorde!!Čestitke

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava